Fläskytterfilé i brunsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskytterfilé i brunsås

Fläskytterfilé i brunsås

med persiljepotatis och kålsallad

En klassisk middag med kött, sås och potatis behöver verkligen inte vara tråkig! Med rätt tillbehör och kryddor blir denna rätt en favorit hos hela familjen. Vi bryner fläskytterfilé och ger den sedan en skjuts in i ugnen medan vi ger den kokta potatisen lite extra kärlek i form av smör och färsk persilja. Kvällens spännande kålsallad får extra smak av torkade tranbär och honung- och senapsdressing och vi serverar hela härligheten med en ljuvlig brunsås.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

500 g

Potatis

100 g

Brunsås

(Innehåller Mjölk)

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

150 g

Rödkål, förskuren

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

2 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Smör till sås

1 msk

Smör till potatis

¼ tsk

Salt till potatis

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3193 kJ
Energi (kcal)763 kcal
Fett41.1 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater63.9 g
varav socker17.6 g
Protein37.7 g
Salt3.9 g

Instruktioner

Stek kött
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt kött och krydda med salt.

Stek i 2 min per sida, eller tills brynt. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.

Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Koka potatis
2

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.

Hacka persilja
3

Under tiden, finhacka persiljeblad.

Blanda sallad
4

Blanda rödkål, tranbär, honung- och senapsdressing, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelvärme.

Tillsätt brunsås, vatten, salt och smör och rör om tills uppvärmt.

Skär kött i 2 cm tjocka skivor.

Vänd potatis med smör, persilja och salt precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp potatis, kött och sallad på tallrikar.

Toppa kött med brunsås.