En klassisk middag med kött, sås och potatis behöver verkligen inte vara tråkig! Med rätt tillbehör och kryddor blir denna rätt en favorit hos hela familjen. Vi bryner fläskytterfilé och ger den sedan en skjuts in i ugnen medan vi ger den kokta potatisen lite extra kärlek i form av smör och färsk persilja. Kvällens spännande kålsallad får extra smak av torkade tranbär och honung- och senapsdressing och vi serverar hela härligheten med en ljuvlig brunsås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskytterfilé
500 g
Potatis
100 g
Brunsås
(Innehåller Mjölk)
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
20 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
150 g
Rödkål, förskuren
1 portionspåse
Bladpersilja
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
2 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
1 msk
Smör till sås
1 msk
Smör till potatis
¼ tsk
Salt till potatis
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt kött och krydda med salt.
Stek i 2 min per sida, eller tills brynt. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.
Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.
Under tiden, finhacka persiljeblad.
Blanda rödkål, tranbär, honung- och senapsdressing, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelvärme.
Tillsätt brunsås, vatten, salt och smör och rör om tills uppvärmt.
Skär kött i 2 cm tjocka skivor.
Vänd potatis med smör, persilja och salt precis innan servering.
Lägg upp potatis, kött och sallad på tallrikar.
Toppa kött med brunsås.