Fläskytterfilé och basilikasås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskytterfilé och basilikasås

Fläskytterfilé och basilikasås

med kokt potatis och rostad broccoli

Kött, potatis och grönsaker. Så enkelt kan det vara, och så enkelt är det när vi ska laga mat i kväll. Vi steker fläskytterfilé, tills den är gyllene och perfekt krispig. Samtidigt kokar vi potatis, lagar basilikasås, och rostar broccoli och morötter.

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

300 g

Fläskytterfilé

4 g

Kycklingbuljong

250 g

Broccoli

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

400 g

Småpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Basilika

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2880 kJ
Energi (kcal)688 kcal
Fett36.3 g
varav mättat21.1 g
Kolhydrater48.2 g
varav socker16 g
Protein42.1 g
Salt2.9 g

Instruktioner

Rosta kött
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Krydda kött med Vitlöksflörter och en nypa salt. Bryn i 2 min per sida.

Placera det på en plåt med bakplåtspapper, och rosta i ugnen i 12–15 min.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Koka potatis
2

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Skär morot i tunna skivor.

Rosta broccoli & morot
4

Placera broccoli och morot på var sin sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuka.

Laga basilikasås
5

Under tiden, finhacka basilika.

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Rör i matlagningsgrädde, basilika och kycklingbuljong. Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarm.

Servera
6

Skär kött i 2 cm breda skivor.

Lägg upp kött, potatis och rostade grönsaker på tallrikar.

Ringla basilikasås över kött och potatis.