Kött, potatis och grönsaker. Så enkelt kan det vara, och så enkelt är det när vi ska laga mat i kväll. Vi steker fläskytterfilé, tills den är gyllene och perfekt krispig. Samtidigt kokar vi potatis, lagar basilikasås, och rostar broccoli och morötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
300 g
Fläskytterfilé
4 g
Kycklingbuljong
250 g
Broccoli
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
400 g
Småpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Basilika
2 st
Morot
½ tsk
Salt till grönsaker
½ msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Krydda kött med Vitlöksflörter och en nypa salt. Bryn i 2 min per sida.
Placera det på en plåt med bakplåtspapper, och rosta i ugnen i 12–15 min.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.
Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Skär morot i tunna skivor.
Placera broccoli och morot på var sin sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuka.
Under tiden, finhacka basilika.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Rör i matlagningsgrädde, basilika och kycklingbuljong. Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarm.
Skär kött i 2 cm breda skivor.
Lägg upp kött, potatis och rostade grönsaker på tallrikar.
Ringla basilikasås över kött och potatis.