Enkel och god middagsrätt med fläskytterfilé, kokt potatis, vitlöksstekt broccoli och zucchini och en spännande senapssås med härlig smak av grädde. Snabbt och gott till helgen, eller till en festlig vardagskväll!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
250 g
Broccoli
1 st
Zucchini
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Fläskytterfilé
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
12 g
Senap
(Innehåller Senap)
½ msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka i kastrullen. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.
Skär broccoli i små buketter och stjälk i 2 cm stora bitar (skala stjälk först vid behov). Grovhacka zucchini. Skär fläskytterfilé i skivor (3 st/person) på en separat skärbräda. Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek broccoli och zucchini i 2-3 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek. Krydda med salt* och peppar*. Lägg över grönsaker till en skål med lock för att hålla värmen.
Hetta upp olivolja* [1/2 msk I 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Krydda kött med salt* och peppar* och stek i 2-3 min på varje sida eller tills gyllene. TIPS: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
När köttet är färdigstekt, rör i matlagningsgrädde, senap, grönsaksbuljong, salt* [¼ tsk | ½ tsk] och peppar*. Koka i ytterligare 1-2 min, eller tills senap och grönsaksbuljong är upplösta.
Lägg upp potatis, fläskytterfilé och vitlöksstekta grönsaker i skålar. Skeda krämig senapssås över köttet.