Enkel och god middagsrätt med fläskytterfilé, kokt potatis, vitlöksstekt broccoli och zucchini och en spännande senapssås med härlig smak av grädde. Snabbt och gott till helgen, eller till en festlig vardagskväll!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
250 g
Broccoli
1 st
Zucchini
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Fläskytterfilé
4 g
Vitlöksflörter
6 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
½ msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.
Sätt åt sidan under lock.
Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Skär zucchini i 2 cm stora bitar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär kött i skivor (3 per person) på en separat skärbräda och krydda med en nypa salt och peppar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek broccoli, zucchini och Vitlöksflörter i 2–3 min, eller tills de börjar mjukna.
Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek, eller tills väldoftande.
Krydda med salt och peppar. Lägg över grönsaker till en skål med lock för att hålla värmen.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllene.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
När köttet är färdigstekt, rör ner matlagningsgrädde, senap [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong, vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa peppar i stekpannan.
Sjud i 1–2 min, eller tills senap är upplöst.
TIPS: Skippa senap eller använd mindre om barnen inte gillar det.
Lägg upp potatis, kött och vitlöksstekta grönsaker på tallrikar.
Toppa kött med senapssås.