Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Med färdig focaccia kan du snabbt göra en läcker snack, som även kan användas som tillbehör till en många rätter. Vi brer ricotta på foccacia med, strör över riven ost och bakar den gyllen. Vi toppar med spicy chilihonung och serverar med kryddig olivolja till att dippa i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
285 g
Focaccia med örtolja
(Innehåller Råg, Vete, Korn, Gluten)
50 g
Honung
2 g
Chiliflakes
100 g
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
2 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Lägg focaccia på en plåt med bakplåtspapper.
Bre ricotta på focaccia og strö över riven ost.
Baka focaccia i 9-10 min, tills ost är gyllene.
Värm honung och chiliflakes i en liten kastrull på medelhög värme i 1-2 min.
Blanda olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Ringla över chilihonung på focaccia.
Servera med olivolja att dippa i.