topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Focaccia med ricotta

Focaccia med ricotta

4 portioner | med chilihonung och riven ost

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Med färdig focaccia kan du snabbt göra en läcker snack, som även kan användas som tillbehör till en många rätter. Vi brer ricotta på foccacia med, strör över riven ost och bakar den gyllen. Vi toppar med spicy chilihonung och serverar med kryddig olivolja till att dippa i.

Taggar:
Stark
Allergener:
Råg
Vete
Korn
Gluten
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
fem minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

285 g

Focaccia med örtolja

(Innehåller Råg, Vete, Korn, Gluten)

50 g

Honung

2 g

Chiliflakes

100 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2819 kJ
Energi (kcal)674 kcal
Fett28.9 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater82.6 g
varav socker22.2 g
Protein17.2 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Förbered focaccia
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).

Lägg focaccia på en plåt med bakplåtspapper.

Baka focaccia
2

Bre ricotta på focaccia og strö över riven ost.

Baka focaccia i 9-10 min, tills ost är gyllene. 

Gör chilihonung
3

Värm honung och chiliflakes i en liten kastrull på medelhög värme i 1-2 min.

Blanda olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Ringla över chilihonung på focaccia.

Servera med olivolja att dippa i.