Fransk chèvre chaud-sallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk chèvre chaud-sallad

Fransk chèvre chaud-sallad

2 portioner | med getostbaguette

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Chèvre chaud – som helt enkelt betyder ”varm getost” – är en fransk klassiker och en vanlig lunchrätt på Paris bistror. Du svänger enkelt ihop denna smarriga rätt i ditt eget kök. Vi rostar baguette med getost och serverar den med honungsdoppade valnötter över en sallad med äpple och balsamvinäger.

Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honung

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

100 g

Salladsmix

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Äpple

40 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till dressing

½ tsk

Socker till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2336 kJ
Energi (kcal)558 kcal
Fett29.9 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater54.6 g
varav socker20.3 g
Protein17.1 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta baguette
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Dela baguette på längden och sedan på hälften för att få 4 bitar.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Bre på getost och krydda med en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills gyllene.

Blanda sallad
2

Blanda balsamvinäger, olivolja och socker i en stor skål.

Skölj salladsmix och halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Vänd ner salladsmix och äpple i skålen med dressing.

Förbered valnötter
3

Grovhacka valnötter och blanda dem med honung i en liten skål.

Servera
4

Lägg upp sallad i skålar.

Toppa med getostbaguette och honungsvalnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image