Fransk cordon bleu-kyckling i persiljesås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk cordon bleu-kyckling i persiljesås

Fransk cordon bleu-kyckling i persiljesås

med potatismos och päron- och valnötssallad

I kväll frestar vi med en fantastisk rätt med kyckling i huvudrollen. Cordon bleu består vanligtvis av schnitzel med ostfyllning, men i vår version använder vi kycklingbröst. Vi fyller vår kyckling med senap, majonnäs, bacon och ost och panerar den sen i panko. Krämigt potatismos blir ett perfekt tillbehör, tillsammans med persiljesås och en päron- och valnötssallad med honung- och senapsdressing.

Allergener:
Nötter
Senap
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

12.5 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

300 g

Kycklingbröstfilé

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

62.5 g

Bacon, skivor

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

500 g

Bakpotatis

1 st

Päron

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Mjöl till panering

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5132 kJ
Energi (kcal)1227 kcal
Fett67.5 g
varav mättat31.7 g
Kolhydrater91.3 g
varav socker16.8 g
Protein67.5 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Gör potatismos
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis tillsammans med mjölk, finriven ost, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Blanda sallad
2

Under tiden, placera valnötter på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 5–6 min, tills väldoftande. Ta ut ur ugnen och låt svalna.

Blanda majonnäs och senap i en liten skål.

Finhacka persilja.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Skölj rucola.

Lägg päron, valnötter och rucola i en skål. Rör i honung- och senapsdressing och en nypa salt och peppar precis innan servering.

Förbered kyckling
3

Skär ett horisontellt snitt i kycklingen med en vass kniv utan att skära rakt igenom på en separat skärbräda och krydda med salt.

Öppna kyckling, bre på lite senapsmajonnäs och toppa med en skiva bacon och gouda. Vik ihop och upprepa med resten av kycklingen.

Ta fram tre djupa tallrikar.

Lägg vetemjöl i den första.

Vispa ägg i den andra.

Blanda panko, salt och en nypa peppar i den tredje.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Vänd försiktigt kyckling i mjöl, sen i ägg och sist i panko och lägg över på en tallrik.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene.

Lägg över kyckling på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

TIPS: 1) Var försiktig när du panerar så fyllningen inte trillar ut. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga persiljesås
5

Under tiden, hetta upp samma stekpanna på medelvärme.

Tillsätt matlagningsgrädde och värm i 1–2 min, eller tills genomvarm.

Rör i persilja, salt och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp kyckling och potatismos på tallrikar.

Servera med persiljesås och päron- och valnötssallad.