I kväll frestar vi med en fantastisk rätt med kyckling i huvudrollen. Cordon bleu består vanligtvis av schnitzel med ostfyllning, men i vår version använder vi kycklingbröst. Vi fyller vår kyckling med senap, majonnäs, bacon och ost och panerar den sen i panko. Krämigt potatismos blir ett perfekt tillbehör, tillsammans med persiljesås och en päron- och valnötssallad med honung- och senapsdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
12.5 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
300 g
Kycklingbröstfilé
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
62.5 g
Bacon, skivor
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
40 g
Rucola
500 g
Bakpotatis
1 st
Päron
1 portionspåse
Bladpersilja
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Mjöl till panering
1
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till panering
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis tillsammans med mjölk, finriven ost, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, placera valnötter på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 5–6 min, tills väldoftande. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
Blanda majonnäs och senap i en liten skål.
Finhacka persilja.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Skölj rucola.
Lägg päron, valnötter och rucola i en skål. Rör i honung- och senapsdressing och en nypa salt och peppar precis innan servering.
Skär ett horisontellt snitt i kycklingen med en vass kniv utan att skära rakt igenom på en separat skärbräda och krydda med salt.
Öppna kyckling, bre på lite senapsmajonnäs och toppa med en skiva bacon och gouda. Vik ihop och upprepa med resten av kycklingen.
Ta fram tre djupa tallrikar.
Lägg vetemjöl i den första.
Vispa ägg i den andra.
Blanda panko, salt och en nypa peppar i den tredje.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Vänd försiktigt kyckling i mjöl, sen i ägg och sist i panko och lägg över på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene.
Lägg över kyckling på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
TIPS: 1) Var försiktig när du panerar så fyllningen inte trillar ut. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, hetta upp samma stekpanna på medelvärme.
Tillsätt matlagningsgrädde och värm i 1–2 min, eller tills genomvarm.
Rör i persilja, salt och en nypa peppar.
Lägg upp kyckling och potatismos på tallrikar.
Servera med persiljesås och päron- och valnötssallad.