Ikväll frestar vi med en fantastisk rätt med kyckling i huvudrollen. Kyckling Cordon Bleu innebär att kycklingbröst fylls och steks i ugnen. Vi fyller vår kyckling med senap, majo, bacon och ost och panerar den sen i panko. Fantastiska tillbehör är potatismos, persiljesås och en fräsch päron- och valnötssallad med honung- och senapsdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
62.5 g
Bacon, skivor
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
12.5 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
500 g
Bakpotatis
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 portionspåse
Bladpersilja
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
40 g
Rucola
1 st
Päron
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 msk
Mjölk (steg 1)
1 st
Ägg (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft). Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], finriven ost, salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, placera valnötter på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 5–6 min, tills väldoftande. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
Blanda majonnäs och senap [1/2 paket, 2P] i en liten skål.
Finhacka persilja. Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor. Skölj rucola.
Lägg päron, valnötter och rucola i en skål. Rör i honung- och senapsdressing, en nypa salt och peppar precis innan servering.
Skär ett horisontellt snitt i kycklingen med en vass kniv utan att skära rakt igenom på en separat skärbräda. Öppna kyckling, bre på lite senapsmajonnäs och toppa med en skiva bacon [½ paket, 2P] och lite gouda. Vik ihop och upprepa med resten av kyckling.
Ta fram tre djupa tallrikar. Lägg vetemjöl [2 msk | 4 msk] i den första. Vispa ägg [1 st | 2 st] i den andra. Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i den tredje.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Vänd försiktigt kyckling i mjöl, sen i ägg och sist i panko och lägg över på en tallrik.
TIPS: Var försiktig när du panerar så fyllningen inte trillar ut.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene.
Lägg över kyckling på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, tills genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, hetta upp stekpannan igen på medelvärme.
Tillsätt matlagningsgrädde och värm i 1-2 min, eller tills helt uppvärmd.
Rör i persilja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Lägg upp kyckling och potatismos på tallrikar.
Servera med persiljesås och päron- och valnötssallad.