Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Kvällens snabblagade recept bjuder på en perfekt kombo av sött och salt. Vi steker fläskkotlett och vänder den sedan i en spännande glaze med aprikoschutney, honung och senap. Ett krämigt potatismos med vitlök passar perfekt till det möra köttet och vi gör även en smarrig valnöts- och päronsallad med syrlig citrondressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Skivad fläskkotlett
12.5 g
Honung
25 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
15 g
Senap
(Innehåller Senap)
500 g
Bakpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Päron
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
40 g
Rucola
½ st
Citron
3 msk
Mjölk (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, blanda aprikoschutney [1/2 paket, 2P], honung [1/2 paket, 2P], senap, vitvinsvinäger, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Skölj rucola.
Grovhacka valnötter.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Blanda päron, rucola, valnötter, citronsaft [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.
TIPS: Tillsätt citronsaft och olivolja till salladen precis innan servering, så blir den inte blöt!
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kött och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Tillsätt aprikosglaze och sjud under omrörning i 1–2 min, eller tills tjocknat. Ta av från värme.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Lägg upp vitlöksmos, kött, sallad och glaze på tallrikar.