Franskt honungs- och senapsglaserat fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Franskt honungs- och senapsglaserat fläsk

Franskt honungs- och senapsglaserat fläsk

med valnöts- och päronsallad

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Kvällens snabblagade recept bjuder på en perfekt kombo av sött och salt. Vi steker fläskkotlett och vänder den sedan i en spännande glaze med aprikoschutney, honung och senap. Ett krämigt potatismos med vitlök passar perfekt till det möra köttet och vi gör även en smarrig valnöts- och päronsallad med syrlig citrondressing.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Senap
Sulfiter
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Skivad fläskkotlett

12.5 g

Honung

25 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

15 g

Senap

(Innehåller Senap)

500 g

Bakpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Päron

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

40 g

Rucola

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2824 kJ
Energi (kcal)675 kcal
Fett31.9 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater65 g
varav socker19.6 g
Protein33.7 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga vitlöksmos
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Gör glaze
2

Under tiden, blanda aprikoschutney [1/2 paket, 2P], honung [1/2 paket, 2P], senap, vitvinsvinäger, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Skölj rucola.

Grovhacka valnötter.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Blanda päron, rucola, valnötter, citronsaft [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

TIPS: Tillsätt citronsaft och olivolja till salladen precis innan servering, så blir den inte blöt!

Stek kött
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk]  i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kött och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Tillsätt glaze
5

Tillsätt aprikosglaze och sjud under omrörning i 1–2 min, eller tills tjocknat. Ta av från värme.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp vitlöksmos, kött, sallad och glaze på tallrikar.