Ikväll gör vi supergod, frasig kyckling, som vi först panerar i panko och steker, och som sen gratineras med tomatsås och mozzarella. Vi serverar vår kyckling med spaghetti och en fräsch och vacker sallad med gurka och tomat.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Tomat
1
Krossade tomater, vitlök & lök
1
Gurka
300
Kycklingbröstfilé
1
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
4
Medelhavets Pärla
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1
Basilika
½
Vatten (steg 3)
Socker (steg 3)
1
Ägg (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Hacka basilika (spara några blad till garnering).
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Blanda panko och en generös nypa salt* och peppar* i en djup tallrik. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Vänd kyckling först i ägg, och sen i panko. Ställ åt sidan på en tallrik. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kyckling tills gyllene, 1-2 min på varje sida. Lägg över den till en plåt med bakplåtspapper. Skölj av stekpannan, och hetta upp en ny skvätt olivolja* på medelvärme. Tillsätt krossade tomater, Medelhavets Pärla, vatten* [½ dl | 1 dl], en nypa socker* och salt*. Sjud i 3-4 min.
Toppa kyckling med hälften av tomatsåsen, och strö över mozzarella. Gratinera i 10-12 min i ugnen, eller tills osten har smält och kycklingen är genomstekt. Tillsätt pasta till det kokande vattnet, och koka i 8-9 min, eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Rör i resterande tomatsås i kastrullen med pasta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Tärna tomat och gurka i 1 cm stora bitar. Blanda gurka, tomat, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Lägg upp pasta i skålar. Toppa med frasig kyckling och garnera med basilika. Servera gurksallad vid sidan av.