Fransk pannbiff och karamelliserad lök
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk pannbiff och karamelliserad lök

Fransk pannbiff och karamelliserad lök

med schalottenlöksallad och dragonaioli

Pannbiff med stekt lök är en svensk husmansklassiker. I kväll lagar vi denna populära rätt med en fransk twist. Vi serverar våra biffar med gyllenrostade pommes och toppar dem med karamelliserad lök. Salladen blir extra lyxig med päron, rostade valnötter och snabbsyltad schalottenlök och pricken över i blir en klick krämig aioli med färsk dragon.

Allergener:
Nötter
Gluten
Vete
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

225 g

Nötfärs

1 st

Citron

1 st

Schalottenlök

500 g

Potatis

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

60 g

Salladsmix

1 st

Lök

80 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Päron

1 portionspåse

Dragon

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

½ msk

Olja till stekning

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till karamelliserad lök

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

1

Ägg till biffar

½ tsk

Salt till biffar

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4250 kJ
Energi (kcal)1016 kcal
Fett66.4 g
varav mättat15.2 g
Kolhydrater74.6 g
varav socker16.5 g
Protein35.8 g
Salt5.6 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Sylta schalottenlök
2

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Halvera citron.

Pressa citronsaft i en liten skål. Blanda med socker och salt. Vänd schalottenlök i lagen och ställ åt sidan.

Häll av lag innan servering.

Karamellisera lök
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Grovhacka valnötter.

Rosta valnötter i 3–4 min, eller tills gyllene och väldoftande. Ställ åt sidan i en liten skål.

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelvärme.Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.

Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och salt. Rör om och koka i 3–5 min, eller tills karamelliserad.

Stek biffar
4

Under tiden, blanda nötfärs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Finhacka dragon.

Blanda dragon och aioli i en liten skål.

Skölj salladsmix.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Blanda päron, salladsmix, syltad schalottenlök, valnötter, salt och olivolja i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp pommes, sallad och biffar på tallrikar.

Toppa biffar med karamelliserad lök.

Servera med en klick dragonailoi.