Frikadeller och bearnaise-potatissallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frikadeller och bearnaise-potatissallad

Frikadeller och bearnaise-potatissallad

med rädis- och körsbärstomatsallad

Frikadeller är danskarnas motsvarighet till våra köttbullar och görs traditionellt på blandfärs. I dagens recept serverar vi dem med en underbart krämig potatissallad med bearnaisesås som du snabbt svänger ihop med vår förkokta potatis. Vi toppar potatissalladen med färsk dragon och serverar hela härligheten med en smarrig sallad med spenat, körsbärstomater, rädisor och pumpakärnor.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Citron

1 st

Småpotatis, förkokt

125 g

Körsbärstomater

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

75 g

Rädisor

1 portionspåse

Dragon

1 st

Lök

60 g

Spenat

160 g

Bearnaisesås

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg till köttbullar

½ tsk

Salt till köttbullar

1 msk

Smör till stekning

½ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Olja till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4540 kJ
Energi (kcal)1085 kcal
Fett72.5 g
varav mättat25.6 g
Kolhydrater66 g
varav socker8.5 g
Protein35.1 g
Salt4.4 g

Instruktioner

Forma frikadeller
1

Riv lök grovt.

Blanda blandfärs, ströbröd, riven lök, ägg, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Forma färsen till mindre biffar (4 per person) med fuktiga händer.

Stek frikadeller
2

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek frikadeller, vänd dem regelbundet, i 12–14 min, eller tills brynta och genomstekta. Sänk till medelvärme när de är brynta.

Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: Frikadeller är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Gör potatissallad
3

Halvera potatis.

Skär citron i klyftor.

Blanda potatis, bearnaisesås, salt och citronsaft i en stor skål.

Förbered grönsaker
4

Skölj och grovhacka spenat.

Halvera rädisor.

Finhacka dragon.

Blanda sallad
5

Blanda körsbärstomater, spenat, rädisor, salt och olivolja i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp frikadeller, potatissallad och sallad på tallrikar.

Toppa potatissallad med dragon och en nypa peppar.

Toppa sallad med pumpakärnor.