.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½
Ingefära
1
Vitlöksklyfta
25
Honung
25
Ketchup
25
Vitvinsvinäger
1
Röd chili
1
Lime
20
Cashewnötter
10
Sesamfrön
200
Halloumi
200
Spetskål
1
Morot
1
Röd paprika
1
Salladslök
1
Koriander
1
Olivolja
Sätt ugnen på 200°C. Skala och finhacka ingefära [10 g, 2 pers] och vitlök. Blanda ingefära med vitlök, sojasås, honung, ketchup, vitvinsvinäger och sesamfrön till en marinad. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och sjud marinaden tills den tjocknat, 2-3 min. Sätt stekpannan åt sidan och stäng av värmen.
Skär halloumi i 1 cm tjocka stavar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över marinaden så att alla bitarna täcks. Tillaga i ugnen 10-12 min.
Strimla spetskålen [1/2 st, 2 pers] fint. Skala och skär morot i tändstickstunna stavar. Kärna ur och skär paprika i 3 cm stora bitar. Grovhacka salladslök. Blanda alla grönsaker i en salladsskål och krydda med en nypa salt*.
Finhacka koriander. Kärna ur och finhacka chili. Blanda koriander och chili i en skål tillsammans med olivolja* [1 msk | 2 msk] och limejuice [1/2 lime, 2 pers]. Krydda med en nypa salt*.
Grovhacka cashewnötter. Blanda korianderdressingen med salladen och rör runt så de täcks.
Fördela salladen mellan era tallrikar och toppa med de marinerade halloumibitarna. Strö över cashewnötter.