topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisk asiatisk sallad

Frisk asiatisk sallad

med marinerad halloumi, chili- och korianderdressing

.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½

Ingefära

1

Vitlöksklyfta

25

Honung

25

Ketchup

25

Vitvinsvinäger

1

Röd chili

1

Lime

20

Cashewnötter

10

Sesamfrön

200

Halloumi

200

Spetskål

1

Morot

1

Röd paprika

1

Salladslök

1

Koriander

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)573 kcal
Energi (kJ)2398 kJ
Fett39.09 g
varav mättat17.9 g
Kolhydrater22.74 g
varav socker16.2 g
Protein4.7 g
Salt4.7 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och finhacka ingefära [10 g, 2 pers] och vitlök. Blanda ingefära med vitlök, sojasås, honung, ketchup, vitvinsvinäger och sesamfrön till en marinad. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och sjud marinaden tills den tjocknat, 2-3 min. Sätt stekpannan åt sidan och stäng av värmen.

2

Skär halloumi i 1 cm tjocka stavar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över marinaden så att alla bitarna täcks. Tillaga i ugnen 10-12 min.

3

Strimla spetskålen [1/2 st, 2 pers] fint. Skala och skär morot i tändstickstunna stavar. Kärna ur och skär paprika i 3 cm stora bitar. Grovhacka salladslök. Blanda alla grönsaker i en salladsskål och krydda med en nypa salt*.

4

Finhacka koriander. Kärna ur och finhacka chili. Blanda koriander och chili i en skål tillsammans med olivolja* [1 msk | 2 msk] och limejuice [1/2 lime, 2 pers]. Krydda med en nypa salt*.

5

Grovhacka cashewnötter. Blanda korianderdressingen med salladen och rör runt så de täcks.

6

Fördela salladen mellan era tallrikar och toppa med de marinerade halloumibitarna. Strö över cashewnötter.