.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Köttbuljong
½
Krossade tomater, basilika
2
Röd paprika
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Schalottenlök
1
Morot
20
Finriven ost
1
Bladpersilja
Nötfärs
2
Ay Cajun-ba
150
Crème fraiche
Sätt ugnen på 200ᵒC. Koka upp en kastrull med välsaltat vatten*. Halvera paprika på längden och kärna ur. Placera halvorna i en ugnsform, ringla över en skvätt olja*, salta* och peppra*. Baka i 10-15 min på mellersta hyllan i ugnen medan du förbereder fyllningen.
Häll pärlcouscous i kastrullen och koka den tills genomkokt eller 'al dente', 8-10 min. Finhacka schalottenlök och persilja. Riv morot och parmesan.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs nötfärs, schalottenlök, köttbuljong och cajun kryddmix (stark!) i 2-3 min. Sänk till medelvärme och lägg i morötter. Fräs i 3 min. Häll i krossade tomater [1/2 paket, 2 pers]. Låt såsen sjuda i 5 min. Häll i hälften av crème fraichen. Krydda med salt* och peppar* efter smak. Sätt åt sidan. VIKTIGT I REMPS:
Fyll paprikorna med köttfärs och strö över parmesan. Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun, 5-10 min. TIPS: Köttfärs som blir över kan du lägga i ugnsformen bredvid paprikorna.
Häll av couscousen i en sil och för sedan tillbaka till kastrullen. Rör i persilja och resterande crème fraîche. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock.
Fördela couscous mellan tallrikarna och toppa med en fylld paprika.