Saknar du en avslappnande brasa att vila ögonen på? Skjut fram din skönaste fåtölj, slå dig ner framför ugnen och se när paprikan sakta mjuknar framför dina ögon samtidigt som köttfärsen, grönsaker, parmesan och crème fraîche smälter samman till ett.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Köttbuljong
2
Röd paprika
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Schalottenlök
1
Morot
20
Pecorino Romano ost
1
Bladpersilja
Nötfärs
2
Ay Cajun-ba
1
Tomatpassata
150
Crème fraiche
Sätt ugnen på 200°C. Koka upp en kastrull med välsaltat vatten*. Halvera paprika på längden och kärna ur. Placera halvorna i en ugnsform, ringla över olivolja*, salta* och peppra*. Baka i 10-15 min på mellersta hyllan i ugnen medan du förbereder fyllningen.
Häll pärlcouscous i kastrullen och koka den tills genomkokt eller 'al dente', 8-10 min. Finhacka schalottenlök och persilja. Riv morot och pecorino.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme. Fräs nötfärs, schalottenlök, köttbuljong och cajun kryddmix (stark!) i 2-3 min. Sänk till medelvärme och lägg i morötter. Fräs i 3 min. Häll i tomatpassata och låt såsen sjuda i 5 min. Häll i hälften av crème fraichen. Krydda med salt* och peppar* efter smak. Sätt åt sidan. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Fyll paprikahalvorna med köttfärs och strö över pecorino. Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun, 5-10 min. TIPS: Köttfärs som blir över kan du lägga i ugnsformen bredvid paprikorna.
Häll av couscousen i en sil och för sedan tillbaka till kastrullen. Rör i persilja och resterande crème fraiche. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock.
Fördela couscous mellan tallrikarna och toppa med en fylld paprika.