topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fyllda paprikor

Fyllda paprikor

med köttfärs, pärlcouscous och parmesan

Saknar du en avslappnande brasa att vila ögonen på? Skjut fram din skönaste fåtölj, slå dig ner framför ugnen och se när paprikan sakta mjuknar framför dina ögon samtidigt som köttfärsen, grönsaker, parmesan och crème fraîche smälter samman till ett.

Allergener:
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Köttbuljong

2

Röd paprika

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Schalottenlök

1

Morot

20

Pecorino Romano ost

1

Bladpersilja

Nötfärs

2

Ay Cajun-ba

1

Tomatpassata

150

Crème fraiche

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)300 kcal
Energi (kJ)1257 kJ
Fett1.02 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater60.97 g
varav socker3.4 g
Protein10.5 g
Salt0.7 g

Instruktioner

Baka paprika
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp en kastrull med välsaltat vatten*. Halvera paprika på längden och kärna ur. Placera halvorna i en ugnsform, ringla över olivolja*, salta* och peppra*. Baka i 10-15 min på mellersta hyllan i ugnen medan du förbereder fyllningen.

Förbered grönsaker
2

Häll pärlcouscous i kastrullen och koka den tills genomkokt eller 'al dente', 8-10 min. Finhacka schalottenlök och persilja. Riv morot och pecorino.

Stek köttfärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme. Fräs nötfärs, schalottenlök, köttbuljong och cajun kryddmix (stark!) i 2-3 min. Sänk till medelvärme och lägg i morötter. Fräs i 3 min. Häll i tomatpassata och låt såsen sjuda i 5 min. Häll i hälften av crème fraichen. Krydda med salt* och peppar* efter smak. Sätt åt sidan. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Fyll paprikor
4

Fyll paprikahalvorna med köttfärs och strö över pecorino. Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun, 5-10 min. TIPS: Köttfärs som blir över kan du lägga i ugnsformen bredvid paprikorna. 

Smaksätt couscous
5

Häll av couscousen i en sil och för sedan tillbaka till kastrullen. Rör i persilja och resterande crème fraiche. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock.

Servera
6

Fördela couscous mellan tallrikarna och toppa med en fylld paprika.