Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Dagens lunch är en snabb och smakrik getostsallad med honungsstekt bacon. Vi blandar bacon och tärnad avokado med färdig salladsmix och toppar med smulad getost och krutonger som rostats spröda i ugnen. Bjud någon du tycker om på lunch eller spara den ena portionen till en lyxig matlåda!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Avokado
25 g
Honung
24 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
140 g
Bacon, tärnad
1 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
100 g
Salladsmix
100 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 1)
Värm ugnen till 220 ºC/200 °C (varmluft).
Riv baguette i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja [1 msk] och salt [1/4 tsk].
Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills krutongerna är spröda och gyllene.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene. Tillsätt honung och vänd runt.
Blanda vitvinsvinäger, bacon och sky från pannan i en stor skål och ställ åt sidan för att svalna.
TIPS: Lägg honung i en skål varmt vatten i 1 min om den blivit hård.
Under tiden, skölj salladsmix.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.
Rör ner salladsmix och avokado i skålen med bacon.
Lägg upp sallad i skålar, smula getost över och toppa med krutonger.
TIPS: Förvara sallad och krutonger separat om du tar med salladen till jobbet.