topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Glaserat fläskkött

Glaserat fläskkött

med spröd nudelsallad och sesamfrön

Är ni hungriga och vill ha mat på bordet i en fart, men utan att kompromissa med smak och utseende? Det hjälper vi gärna med, med detta enkla, men ytterst tilltalande recept på glaserat fläskkött med spröd nudelsallad. Vi steker fläskkött til perfektion, och glaserar det sen med asiatisk woksås. Den spröda nudelsalladen innehåller varma nudlar blandade med stekt kål, morot och ingefära.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Gluten
Soja
Sulfiter
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Ingefära

1 st

Morot

150 g

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

150 g

Förskuren spetskål

75 g

Rödkål, förskuren

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

300 g

Fläskkotlett hel

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2521 kJ
Energi (kcal)603 kcal
Fett16.2 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater69 g
varav socker11.8 g
Protein43 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Riv ingefära [1/2 st, 2P] fint. Riv morot. Skär kött i 3 cm strimlor. TIPS: Använd en separat skärbräda till rått kött.

Koka nudlar
2

Koka upp en stor kastrull med saltat* vatten*. Koka nudlar i 1-2 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet, skölj nudlarna i kallt vatten*, och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek spetskål, rödkål, morot, ingefära och en nypa salt* i 2-3 min, tills de börjar mjukna.

Blanda grönsaker och nudlar
4

Rör ner grönsaker och sojasås i kastrullen med nudlar, och ställ åt sidan med lock på för att hålla på värmen.

Stek kött
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek kött med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i 3-4 min, eller tills genomstekt. Ta av stekpannan från värme och rör i asiatisk woksås [½ paket, 2P] och vatten* [2 msk | 4 msk].

Servera
6

Lägg upp nudelsallad i skålar. Toppa med kött och skeda över resterande sås från stekpannan. Garnera med sesamfrön.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image