Lyxa till helgmiddagen eller förgyll vardagskvällen med en riktigt god burgare! I denna gröna variant kombinerar vi krispig, pankopanerad mozzarella med balsamicorostad rödlök, avokado och cajunmajonnäs och serverar gyllenrostad klyftpotatis som smarrigt tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lök
500 g
Potatis
2 st
Tomat
1 st
Avokado
1 paket
Mozzarella
(Innehåller Mjölk)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Sallad
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
15 g
Senap
(Innehåller Senap)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till lök
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till mjöl
2 msk
Mjöl till panering
1
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor. Skär rödlök i tunna skivor.
Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Blanda rödlök med balsamvinäger, salt och en nypa peppar på en ny plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. Rosta resterande tid.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, häll av och halvera mozzarella. Torka av med hushållspapper.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.
Ansa sallad och separara salladsblad.
Skär tomat i tunna skivor.
TIPS: Paneringen fäster bättre på mozzarellan om den är torr. Lägg den mellan två bitar hushållspapper tills du ska panera den.
Blanda majonnäs med hälften av Ay Cajun-ba i en liten skål.
Blanda senap, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål. Vänd ner sallad och tomat i skålen precis innan servering.
Krydda mozzarella med en nypa salt.
Blanda mjöl, resterande Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en andra djup tallrik.
Lägg panko i en tredje djup tallrik.
Vänd mozzarella först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Vänd den i ägg och panko igen.
Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek mozzarella i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
Under tiden, dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Lägg upp klyftpotatis på tallrikar.
Bre den undre brödhalvan med cajunmajonnäs och toppa med mozzarella, sallad och tomat, rödlök, avokado och den övre brödhalvan.
Servera med resterande grönsaker vid sidan av.