Goan Xacuti-kryddad vegokebab
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Goan Xacuti-kryddad vegokebab

Goan Xacuti-kryddad vegokebab

med asiatisk slaw och jasminris

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Goan Xacuti är ett currypulver med ursprung från Goa i Indien som ger massor av smak. Här använder vi det i ett smarrigt vegorecept som du svänger ihop på nolltid. Huvudingrediensen är vegokebab, som vi steker gyllene tillsammans med vår kryddmix och rödlök och vänder i sojasås och sweet chilisås. Vi serverar kebaben på en bädd av fluffigt ris tillsammans med en asiatisk slaw med kålrabbi och srirachamajonnäs.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Soja
Vete
Gluten
Senap
Havre
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

40 g

Sweet chilisås

½ g

Chiliflakes

4 g

Goan Xacuti

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Rödlök

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

½ st

Kålrabbi, vit

150 g

Jasminris

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Vatten* (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3469 kJ
Energi (kcal)829 kcal
Fett39.9 g
varav mättat53.1 g
Kolhydrater88.3 g
varav socker20.6 g
Protein25.3 g
Salt7.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Blanda slaw
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tunna stavar.

Blanda kålrabbi, salladsmix, sriracha, majonnäs, vatten [1 msk | 2 msk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål och ställ åt sidan.

Stek vegokebab
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek vegokebab och rödlök i 3–4 min, eller tills brynta.

Tillsätt Goan Xacuti och chili [1/2 paket, 2P] och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt sojasås, sweet chilisås och vatten [2 msk | 4 msk] och vänd runt tills vegokebab är täckt.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar och toppa med vegokebab och asiatisk slaw.