Goan Xacuti är ett currypulver med ursprung från Goa i Indien som ger massor av smak. Här använder vi det i ett smarrigt vegorecept som du svänger ihop på nolltid. Vi steker vegostrimlor gyllene tillsammans med vår kryddmix och rödlök och vänder i sojasås och sweet chilisås. Vi serverar vegostrimlorna på en bädd av fluffigt ris tillsammans med en asiatisk slaw med kålrabbi och srirachamajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Goan Xacuti
150 g
Jasminris
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150 g
Strimlad salladsmix
½ st
Kålrabbi, vit
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
½ g
Chiliflakes
1 st
Rödlök
40 g
Sweet chilisås
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Vatten till slaw
½ tsk
Salt till slaw
1 msk
Olja till stekning
2 msk
Vatten till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta sedan av kastrullen från värme.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tunna stavar.
Blanda kålrabbi, salladsmix, srirachamajonnäs, vatten och salt i en stor skål och ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegansk kebab och rödlök i 3–4 min, eller tills brynta.
Tillsätt Goan Xacuti och chiliflakes och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt sojasås, sweet chilisås och vatten och vänd runt tills vegansk kebab är täckt.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris i skålar och toppa med vegansk kebab och asiatisk slaw.