Det är sommar och vi ska grilla. Ikväll grillar vi hotdogs med spännande twist. Vi bygger våra hotdogs med krispigt bröd, baconlindad korv, ketchup, senap, rostad lök och picklad lök. Ljuvliga tillbehör är rustika, hemlagade pommes och tryffelmajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
4
Vitlöksflörter
1
Rödlök
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
320
Korv
125
Bacon, skivor
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
4
Tryffelolja
4
Korvbröd
(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
1
Rostad lök
(Innehåller Gluten)
25
Senap
(Innehåller Senap)
1
Körvel
½
Socker (steg 2)
4
Ketchup (steg 6)
1
Vatten* (steg 2)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, tills möra.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål. Rör i lök och ställ åt sidan.
Häll av lagen precis innan servering.
Linda in korvar i bacon.
Placera korvar på en ny plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid, och tillaga i 15 min, tills genomstekta och spröda.
PÅ GRILLEN: Grilla baconlindad korv i 4-6 min, vänd då och då, tills bacon är spröd.
Skär en skåra i korvbröd, och värm dem på gallret i ugnen i 2-3 min, tills genomvarma.
Under tiden, blanda majonnäs och tryffelolja [1/2 paket, 2P] i en liten skål.
Plocka körvelblad.
PÅ GRILLEN: Värm korvbröd i 1 min på varje sida, tills brödet fått lite färg.
Toppa din korv och bröd med ketchup [4 msk I 8 msk], senap, rostad lök och picklad lök.
Servera med spröda pommes och tryffelmajonnäs.