Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Rätter som är perfekta att dela och receptkort med 4 steg. Hösten innebär inte bara regn och rusk, utan bjuder också på många smarriga smaker. I denna gourmetkombo får du en komplett middagsupplevelse med en härligt höstig sallad, värmande pumpasoppa och ljuvlig chokladfondant. Kanske något att servera på Mårtensafton?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Apelsin
1 portionspåse
Dragon
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
6 st
Rödbeta
150 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
40 g
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
1 st
Pumpasoppa
(Innehåller Selleri, Mjölk, Senap Kan innehålla Mandel, Korn, Ägg, Fisk, Gluten, Hasselnöt, Kamut, Khorasanvete, Lupin, Havre, Jordnötter, Råg, Soja, Spelt, Valnöt, Vete)
4 st
Chokladfondant
(Innehåller Ägg, Soja, Gluten, Vete, Mjölk Kan innehålla Nötter)
½ msk
Olja till grönsaker
½ tsk
Salt till grönsaker
½ tsk
Socker till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär rödbeta (oskalad) i klyftor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills mjuka.
Grovhacka hasselnötter.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta hasselnötter i 3–4 min, eller tills gyllene.
Smula salladsost i en djup tallrik. Tillsätt yoghurt, socker och en nypa peppar och vispa tills slätt, 1–2 min.
Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i tunna skivor.
Grovhacka dragonblad.
Lägg upp rödbeta och apelsin på ett fat, toppa med vispad ost och garnera med dragon och hasselnötter.