topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gourmetkombo

Gourmetkombo

Sharingrätt | med sallad, soppa & fondant

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Rätter som är perfekta att dela och receptkort med 4 steg. Hösten innebär inte bara regn och rusk, utan bjuder också på många smarriga smaker. I denna gourmetkombo får du en komplett middagsupplevelse med en härligt höstig sallad, värmande pumpasoppa och ljuvlig chokladfondant. Kanske något att servera på Mårtensafton?

Allergener:
Mjölk
Nötter
Selleri
Senap
Ägg
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Apelsin

1 portionspåse

Dragon

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

6 st

Rödbeta

150 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

40 g

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

1 st

Pumpasoppa

(Innehåller Selleri, Mjölk, Senap Kan innehålla Mandel, Korn, Ägg, Fisk, Gluten, Hasselnöt, Kamut, Khorasanvete, Lupin, Havre, Jordnötter, Råg, Soja, Spelt, Valnöt, Vete)

4 st

Chokladfondant

(Innehåller Ägg, Soja, Gluten, Vete, Mjölk Kan innehålla Nötter)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till grönsaker

½ tsk

Salt till grönsaker

½ tsk

Socker till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6312 kJ
Energi (kcal)1509 kcal
Fett86.3 g
varav mättat36.8 g
Kolhydrater148.7 g
varav socker111.9 g
Protein34.6 g
Salt8 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta rödbeta
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär rödbeta (oskalad) i klyftor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills mjuka.

Förbered topping
2

Grovhacka hasselnötter.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta hasselnötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Smula salladsost i en djup tallrik. Tillsätt yoghurt, socker och en nypa peppar och vispa tills slätt, 1–2 min.

Förbered apelsin
3

Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i tunna skivor.

Grovhacka dragonblad.

Servera
4

Lägg upp rödbeta och apelsin på ett fat, toppa med vispad ost och garnera med dragon och hasselnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image