Gratinerad tortilla-lasagne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratinerad tortilla-lasagne

Gratinerad tortilla-lasagne

med basilika- och morotssallad

Här kommer ett recept som utan tvekan uppskattas av både stora och små! Ta med hela familjen i köket och sväng ihop en krämig lasagne med tortilla istället för pasta. Vi steker nötfärs och smaksätter med vitlök, medelhavskryddor och krossade tomater. Sedan varvar vi den med vit ostsås och lager av skurna tortillas och toppar med riven ost som blir till ett gyllene täcke i ugnen. Till sist serverar vi vår lasagne med en snabb morotssallad med smak av basilika.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Medelhavets Pärla

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Kycklingbuljong

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2 st

Morot

1 portionspåse

Basilika

2 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 3)

2 msk

Smör (steg 3)

1 msk

Vetemjöl (steg 3)

1 dl

Vatten (steg 3)

10 msk

Mjölk (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3914 kJ
Energi (kcal)935 kcal
Fett58.6 g
varav mättat26.4 g
Kolhydrater68.7 g
varav socker23.3 g
Protein42.8 g
Salt8 g

Köksredskap

Stekpanna
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Stek färs
1

Värm ugnen till 240°C/220°C(varmluft).

Hetta upp olivolja [1 msk 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek färs i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Krydda färs
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Tillsätt vitlök, Medelhavets pärla, kycklingbuljong och Vitlöksflörter till färs och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Laga sås
3

Tillsätt krossade tomater, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], smör [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [1 dl | 2 dl] till stekpannan. Sjud i 5–6 min, eller tills tjocknat. 

Smält smör [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. 

Tillsätt mjöl [1 msk | 2 msk] och vispa tills en pasta har formats.

Tillsätt mjölk [2 dl | 4 dl] lite i taget och vispa i 3–4 min, tills tjocknat.

Tillsätt salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], hälften av riven ost och en nypa peppar och vispa tills slätt.

Baka lasagne
4

Häll över hälften av köttfärssås i en liten ugnsform [använd en medelstor ugnsform för 4P].

Skär varje tortilla i 4 lika stora strimlor och lägg hälften i ett lager över köttfärssåsen.

Skeda över resterande köttfärssås och toppa med resterande tortillastrimlor.

Sprid ut vit sås över det sista lagret tortilla och toppa med finriven ost.

Baka i ugnen i 15–20 min, tills sås bubblar och ost är gyllene.

Blanda morotssallad
5

Under tiden, grovhacka basilika.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Blanda basilika, morot, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Servera
6

Låt lasagne svalna något innan servering.

Lägg upp lasagne på tallrikar och servera med morotssallad.