.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Morot
1
Röd chili
½
Citron
1
Kidneybönor
1
Krossade tomater
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
90
Sallad
150
Jasminris
1
Lök
2
Bladselleri
1
Röd paprika
2
Baharat kryddmix
⅔
Olivolja (steg 5)
3
Vatten (steg 1)
1
Vatten (steg 4)
Sätt ugnen på 200°C. Fyll en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt*. Häll i jasminris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering.
Finhacka lök och selleri. Skär paprika och morot i 2 cm stora bitar. Halvera chili, ta bort frön och finhacka. Rensa och skölj kidneybönor. Halvera citron.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i lök, selleri, paprika, morot och chili. Fräs tills grönsakerna mjuknat, 6-7 min.
Rör i kidneybönor, krossade tomater och baharat kryddmix i stekpannan. Tillsätt vatten* (se mängd i ingredienslistan). Stek under omrörning i 2-3 in. Krydda med salt* och peppar*.
För över bönblandningen till en ugnsform och strö över ett jämnt lager av strimlad mozzarella. Gratinera i ugnen tills osten har smält och är gyllenbrun, 10-12 min. Dela samtidigt gemsalladen i stora bitar och lägg i en salladsskål. Smaksätt salladen med citronjuice, olivolja*, salt* och peppar*.
Fördela riset mellan era skålar och lägg sedan på rikligt med den gratinerade bön- och grönsaksröran. Servera grönsalladen vid sidan.