Green Goddess-wrap och chèvre chaud-sallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Green Goddess-wrap och chèvre chaud-sallad

Green Goddess-wrap och chèvre chaud-sallad

2 portioner | lunch i två dagar

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 2 x 3 steg och portionerade ingredienser för 2 portioner ingår. Wraps passar perfekt när du vill äta en lyxig lunch eller kanske förbereda en härlig picknick. Vi värmer tortillabröd och fyller dem med färsk avokado, knapriga valnötter och en underbar sallad med kål, kapris, gurka och krämig pestodressing. Chèvre chaud – som helt enkelt betyder ”varm getost” – är en fransk klassiker och en vanlig lunchrätt på Paris bistror. Du svänger enkelt ihop denna smarriga rätt i ditt eget kök. Vi rostar baguette med getost och serverar den med honungsdoppade valnötter över en sallad med päron och balsamvinäger.

Allergener:
Gluten
Vete
Nötter
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 st

Avokado

1 st

Gurka

150 g

Förskuren spetskål

80 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

30 g

Kapris

100 g

Krämig pestodressing

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

100 g

Salladsmix

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

25 g

Honung

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till dressing

2 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Socker till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6304 kJ
Energi (kcal)1507 kcal
Fett103.2 g
varav mättat21 g
Kolhydrater100.3 g
varav socker30.1 g
Protein31.2 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 1/2 cm stora bitar. 

Finhacka gurka.

Grovhacka hälften av valnötterna.

Blanda pestodressing, kål, kapris, gurka, salt och en nypa peppar i en stor skål. 

Värm tortillas
2

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

TIPS: Våra tortillas kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem. 

Servera
3

Fördela sallad, avokado och valnötter i mitten av varje tortilla.

Krydda med en nypa salt och peppar och rulla ihop till wraps.

Rosta baguette
4

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Dela baguette på längden och sedan på hälften för att få 4 bitar.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Bre på getost och krydda med en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills gyllene.

Blanda sallad
5

Blanda balsamvinäger, olivolja och socker i en stor skål.

Skölj salladsmix och halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Vänd ner salladsmix och äpple i skålen med dressing.

Grovhacka resterande valnötter och blanda dem med honung i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp sallad i skålar.

Toppa med getostbaguette och honungsvalnötter.