Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande lördagsrätt. Ljuvlig fläskytterfilé som rostas i ugnen med oregano och vitlök. Samtidigt som köttet rostas til perfektion, kokar vi pärlcouscous, och blandar en fräsch sallad med äpple och kål. Vi serverar kött, pärlcouscous och sallad med en stor klick krämig dillyoghurt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Fläskytterfilé
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
2
Äpple
1
Dill
150
Förskuren spetskål
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4
Kycklingbuljong
1
Vitlöksklyfta
4
Vatten (steg 2)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda kött med en nypa salt*. Bryn kött i 1-2 min per sida. Placera kött och oskalad vitlök på en plåt med bakplåtspapper. Rosta överst i ugnen i 12-13 min. Ta ut köttet och låt det vila under folie tills servering.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av vatten vid behov.
Finhacka dill (spara lite till garnering). Kärna ur och skiva äpple tunt.
Blanda spetskål, en nypa salt* och en skvätt olivolja* i en medelstor skål. Massera med händerna i 30 s, eller tills mjuk. Tillsätt sedan äpple.
När köttet är färdig, kläm ur vitlök ur skalet och mosa den med en gaffel i en liten skål. Blanda den sedan med yoghurt, dill, en nypa salt* och peppar. Skär kött i 3 cm breda skivor.
Lägg upp pärlcouscous i skålar. Toppa med sallad, kött och dillyoghurt. Garnera med resterande dill och en nypa peppar*.