Grekisk grillostsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk grillostsallad

Grekisk grillostsallad

med oreganorostad potatis och vitlöksyoghurt

Ikväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi frestar med en ljuvlig grillostsallad. Vi blandar en sallad bestående av oreganorostad potatis med citron, rödlök, paprika, körsbärstomater och gemsallad. Vi toppar vår sallad med sprödstegt grillost, vitlöksyoghurt och färsk persilja.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400

Småpotatis

2

Vitlöksklyfta

1

Paprika

1

Sallad

1

Citron

1

Bladpersilja

125

Körsbärstomater

½

Rödlök

1

Grillost

(Innehåller Mjölk)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½

Torkad oregano

Ingår inte i din leverans

1

Socker (steg 2)

1

Olivolja (steg 2)

1

Vatten* (steg 2)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)706 kcal
Energi (kJ)2952 kJ
Fett37.44 g
varav mättat25.3 g
Kolhydrater50.44 g
varav socker18.2 g
Protein35.17 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Halvera potatis (oskalad) på längden och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, oregano [1/2 paket, 2P], salt och peppar. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. Tillsätt 1 st vitlöksklyfta (oskalad) när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Låt färdig potatis svalna något.

Gör citron-vitlöksdressing
2

Halvera citron. Finhacka eller pressa resterande vitlök. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Blanda vatten [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], hackad vitlök, citronjuice [1 msk | 2 msk], socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Rör ner rödlök.

Blanda sallad
3

Kärna ur och skär paprika i ½ cm strimlor. Halvera körsbärstomater. Grovhacka gemsallad. Finhacka persilja. Blanda paprika, körsbärstomater, gemsallad och persilja (spara lite till garnering) i en stor skål. Krydda med salt och peppar.

Stek grillost
4

Skär grillost i tunna skivor (3 st/pers). Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Stek grillost i 1-2 min per sida, eller tills gyllene.

Blanda potatissallad
5

Häll citron-vitlöksdressing över färdig potatis på plåten och blanda väl. Blanda den avsvalnade potatisen med salladen. Pressa ut rostad vitlökklyfta från skalet, mosa i en skål med en gaffel, och rör sedan i yoghurt. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Servera
6

Lägg upp potatissallad i skålar. Toppa med grillost och vitlöksyoghurt. Garnera med resterande persilja.