Grekisk grillostsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk grillostsallad

Grekisk grillostsallad

med oreganorostad potatis och vitlöksyoghurt

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi frestar med en ljuvlig grillostsallad. Vi blandar en sallad bestående av oreganorostad potatis med citron, rödlök, paprika, körsbärstomater och sallad. Vi toppar vår sallad med sprödstekt grillost, vitlöksyoghurt och färsk persilja.

Taggar:
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Paprika

1 st

Sallad

1 st

Citron

1 portionspåse

Bladpersilja

125 g

Körsbärstomater

½ st

Rödlök

1 st

Grillost

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk Kan innehålla Mjölk)

½ g

Torkad oregano

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2884 kJ
Energi (kcal)689 kcal
Fett38.5 g
varav mättat25.2 g
Kolhydrater71.1 g
varav socker18.9 g
Protein33.2 g
Salt4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Halvera potatis (oskalad) på längden och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, oregano [1/2 paket, 2P], salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills gyllene.

Tillsätt 1 st vitlöksklyfta (oskalad) till plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. 

Gör citron-vitlöksdressing
2

Under tiden, halvera citron.

Finhacka eller pressa resterande vitlök.

Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Blanda vatten [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], hackad vitlök, citronjuice [1 msk | 2 msk], socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Rör ner rödlök. 

Blanda sallad
3

Kärna ur och skär paprika i ½ cm tunna strimlor.

Halvera körsbärstomater.

Ansa och grovhacka sallad.

Finhacka persilja.

Blanda paprika, körsbärstomater, sallad och persilja i en stor skål. Krydda med salt och peppar.

Stek grillost
4

Skär grillost i tunna skivor (3 st/person).

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.

Stek grillost i 2-3 min per sida, eller tills gyllene.

Blanda potatissallad
5

Häll citron- och vitlöksdressing över färdig potatis på plåten och blanda väl.

Blanda den något avsvalnade potatisen med salladen.

Pressa ut rostad vitlökklyfta från skalet, mosa i en skål med en gaffel, och rör sedan i yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Servera
6

Lägg upp potatissallad i skålar.

Toppa med grillost och vitlöksyoghurt.