Grekisk grillostsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk grillostsallad

Grekisk grillostsallad

med oreganorostad potatis och vitlöksyoghurt

I kväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi frestar med en ljuvlig grillostsallad. Vi blandar en sallad med oreganorostad potatis med citron, rödlök, paprika, körsbärstomater och sallad. Vi toppar vår sallad med sprödstekt grillost, vitlöksyoghurt och färsk persilja.

Taggar:
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Citron

½ st

Rödlök

½ g

Torkad oregano

125 g

Körsbärstomater

400 g

Småpotatis

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Sallad

1 st

Paprika

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Vatten till inläggning

1 msk

Olja till inläggning

1 tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2770 kJ
Energi (kcal)662 kcal
Fett35.7 g
varav mättat23.8 g
Kolhydrater51.1 g
varav socker16.8 g
Protein33.1 g
Salt5.5 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis (oskalad) på längden och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene.

Sylta rödlök
2

Under tiden, halvera citron.

Skär rödlök i tunna skivor.

Blanda vatten, olivolja, citronsaft, socker och en nypa salt i en liten skål. Rör ner rödlök och ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Skär paprika i ½ cm tunna strimlor.

Halvera körsbärstomater.

Ansa och grovhacka sallad.

Finhacka persilja.

Blanda paprika, körsbärstomater, sallad och persilja i en stor skål. Krydda med salt och en nypa peppar.

Stek grillost
4

Skär grillost i tunna skivor (3 per person).

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.

Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Blanda potatissallad
5

Blanda potatis med sallad när potatis svalnat något.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp potatissallad i skålar.

Toppa med grillost, picklad rödlök och vitlöksyoghurt.