I kväll drömmer vi oss bort till Grekland! Vi lagar nötfärsbiffar som får perfekt smak av att kryddas med oregano och vår färdiga kryddblandning som vi kallar Jorden Runt. Vi serverar våra biffar med rostad potatis och en fräsch tomatsallad med rödlök och basilika. Och givetvis svänger vi även ihop en ljuvlig tzatziki!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
2 st
Tomat
1 st
Gurka
400 g
Småpotatis
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
12.5 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½ st
Vitlöksklyfta
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 portionspåse
Basilika
½ g
Torkad oregano
½ st
Rödlök
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
¼ tsk
Salt till potatis
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1
Ägg till biffar
½ tsk
Salt till biffar
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis (oskalad) och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Finhacka rödlök.
Grovhacka tomat.
Finhacka basilika.
Blanda tomat, rödlök, basilika, olivolja, balsamvinäger, salt och en nypa peppar i en skål.
Blanda nötfärs, ägg, ströbröd, Jorden Runt och salt i en stor skål.
Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills de är precis genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Riv gurka grovt. Lägg den i en ren handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Blanda gurka, yoghurt, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp biffar, potatis, tomatsallad och tzatziki på tallrikar.