Grekisk nötfärsbiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk nötfärsbiff

Grekisk nötfärsbiff

med rostad potatis och hemlagad tzatziki

I kväll drömmer vi oss bort till Grekland! Vi lagar nötfärsbiffar som får perfekt smak av att kryddas med oregano och vår färdiga kryddblandning som vi kallar Jorden Runt. Vi serverar våra biffar med rostad potatis och en fräsch tomatsallad med rödlök och basilika. Och givetvis svänger vi även ihop en ljuvlig tzatziki!

Taggar:
Barnvänlig
Under 650 kcal
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

2 st

Tomat

1 st

Gurka

400 g

Småpotatis

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

12.5 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½ st

Vitlöksklyfta

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 portionspåse

Basilika

½ g

Torkad oregano

½ st

Rödlök

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1

Ägg till biffar

½ tsk

Salt till biffar

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2358 kJ
Energi (kcal)564 kcal
Fett29.4 g
varav mättat12.6 g
Kolhydrater47.3 g
varav socker8.6 g
Protein33.4 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis (oskalad) och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Gör tomatsallad
2

Finhacka rödlök.

Grovhacka tomat.

Finhacka basilika.

Blanda tomat, rödlök, basilika, olivolja, balsamvinäger, salt och en nypa peppar i en skål.

Forma biffar
3

Blanda nötfärs, ägg, ströbröd, Jorden Runt och salt i en stor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills de är precis genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Blanda tzatziki
5

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Riv gurka grovt. Lägg den i en ren handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.

Blanda gurka, yoghurt, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp biffar, potatis, tomatsallad och tzatziki på tallrikar.