Ikväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi frestar med en ljuvlig pulled bean-sallad. Vi blandar en sallad bestående av oreganorostad potatis med citron, rödlök, paprika, körsbärstomater och gemsallad. Vi toppar vår sallad med sprödstekt pulled beans, vitlöksyoghurt och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400
Småpotatis
2
Vitlöksklyfta
1
Paprika
1
Sallad
1
Citron
1
Bladpersilja
125
Körsbärstomater
½
Rödlök
240
Pulled beans
(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½
Torkad oregano
1
Socker (steg 2)
1
Olivolja (steg 2)
1
Vatten* (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Halvera potatis (oskalad) på längden och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, oregano [1/2 påse, 2P], salt och peppar. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. Tillsätt 1 st vitlöksklyfta (oskalad) på plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Låt färdig potatis svalna något.
Halvera citron. Finhacka eller pressa resterande vitlök. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Blanda vatten [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], vitlök, citronjuice [1 msk | 2 msk], socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Rör ner rödlök.
Halvera paprika, kärna ur och skär i ½ cm tunna strimlor. Halvera körsbärstomater. Grovhacka gemsallad. Finhacka persilja. Blanda paprika, körsbärstomater, gemsallad och persilja (spara lite till garnering) i en stor skål. Krydda med salt och peppar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Tillsätt pulled beans och krydda en nypa salt och peppar. Stek i 3-4 min, eller tills brynt.
Häll citron- och vitlöksdressing över potatisen på plåten, och blanda väl. Rör sen i potatis med salladen. Pressa ut vitlök från skalet och mosa den med en gaffel i en liten skål. Tillsätt yoghurt och rör om. Krydda med salt och peppar.
Lägg upp potatissallad i skålar. Toppa med pulled beans och vitlöksyoghurt. Garnera med resterande persilja.