I kväll gör vi klassiska pannbiffar med lite otraditionella tillbehör! De gyllenstekta biffarna får extra smak av vår egen kryddblandning Medelhavets Pärla i färsen. Biffarna får sällskap av en färgsprakande couscoussallad med rostad zucchini och rödlök, grekisk salladost, citron, tomat och färsk persilja. Vi toppar med en krämig yoghurtdressing, och så har vi en välsmakande maträtt som hela familjen kommer att gilla.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ st
Zucchini
250 g
Blandfärs
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
100 g
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
½ st
Citron
1 st
Tomat
1 portionspåse
Kruspersilja
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
2 g
Medelhavets Pärla
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Rödlök
1 st
Ägg (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
2.5 dl
Vatten (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 4)
2 msk
Olivolja (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 4)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm tjocka halvmånar.
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Placera zucchini och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 15 min, eller tills mjuka.
GRILLTIPS: Om du planerar att grilla, förvärm din grill till väldigt hög värme.
Blanda blandfärs, Medelhavets Pärla [1/2 paket, 2P], ströbröd, ägg [1 st | 2 st] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål.
Forma till 2 pannbiffar per person med fuktiga händer.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 5–6 min på varje sida, eller tills precis genomstekta.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
GRILLTIPS: Grilla biffar i 3-4 min per sida, eller tills brynta och genomstekta.
Medan biffarna steks, koka upp vatten [2½ dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull.
Rör i couscous, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk].
Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp couscous med en gaffel.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Grovhacka persilja och tärna tomat i 2 cm stora bitar.
Vänd färdigrostade grönsaker med couscous. Smula ner salladsost och tillsätt en skvätt citronsaft, hälften av persiljan, tomat, olivolja [2 msk | 4 msk], en nypa salt och peppar. Blanda väl.
Blanda yoghurt, en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Servera pannbiffar med couscoussallad, en klick yoghurtdressing och resterande citronklyftor.
Garnera med resterande persilja.