Grillad ryggbiff och dragon-aioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillad ryggbiff och dragon-aioli

Grillad ryggbiff och dragon-aioli

med bakade rosmarinspommes och haricots verts

Här bjuder vi på en riktigt lyxig lördagsrätt. Perfekt stekt ryggbiff som kan tillagas antingen på grillen eller i stekpannan. Läckra tillbehör är stekta haricots verts med vitlök, en spännande dragon-aioli, och krispiga rosmarinspommes.

Taggar:
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Schalottenlök

½

Rosmarin

2

Vitlöksklyfta

1

Dragon

150

Haricots verts

80

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

300

Angus ryggbiff

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)784 kcal
Energi (kJ)3282 kJ
Fett48.1 g
varav mättat11.7 g
Kolhydrater51.5 g
varav socker6.5 g
Protein40.8 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Tillaga pommes
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda med salt.

Plocka och grovhacka rosmarinsblad [1/2 st, 2P].

Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar] med bakplåtspapper. Blanda med rosmarin, olivolja, salt och peppar.

Baka i 25-35 min. 

Förbered råvaror
2

Finhacka noggrant dragon.

Finhacka schalottenlök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Ansa haricots verts. 

Blanda dragon-aioli
3

Blanda aioli, dragon och schalottenlök i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på hög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. 

Bryn kött i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket i några minuter. 

PÅ GRILLEN: Grilla köttet i 1 min per sida på hög värme, flytta till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida med stängt lock för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter.

Stek haricots verts
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt haricots verts, krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar, och stek i 2 min.

Tillsätt vitlök och stek under omrörning i 1 min.

Servera
6

Servera ryggbiff, rosmarinspommes och haricots verts på tallrikar.

Skeda upp dragon-aioli.