Här bjuder vi på en riktigt lyxig lördagsrätt. Perfekt stekt ryggbiff som kan tillagas antingen på grillen eller i stekpannan. Läckra tillbehör är stekta haricots verts med vitlök, en spännande dragon-aioli, och krispiga rosmarinspommes.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
1
Schalottenlök
½
Rosmarin
2
Vitlöksklyfta
1
Dragon
150
Haricots verts
80
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
300
Angus ryggbiff
¼
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda med salt.
Plocka och grovhacka rosmarinsblad [1/2 st, 2P].
Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar] med bakplåtspapper. Blanda med rosmarin, olivolja, salt och peppar.
Baka i 25-35 min.
Finhacka noggrant dragon.
Finhacka schalottenlök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Ansa haricots verts.
Blanda aioli, dragon och schalottenlök i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på hög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Bryn kött i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket i några minuter.
PÅ GRILLEN: Grilla köttet i 1 min per sida på hög värme, flytta till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida med stängt lock för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter.
Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt haricots verts, krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar, och stek i 2 min.
Tillsätt vitlök och stek under omrörning i 1 min.
Servera ryggbiff, rosmarinspommes och haricots verts på tallrikar.
Skeda upp dragon-aioli.