Grillad ryggbiff och krämig pepparsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillad ryggbiff och krämig pepparsås

Grillad ryggbiff och krämig pepparsås

med stekta grönsaker och rosmarinspommes

Oj, är det redan lördag? Vad ska vi äta ikväll? Inga problem, vi har fixat den smarrigaste menyn, som du lagar på under en timme. Underbar, perfekt stekt ryggbiff med spröda rosmarinpommes. Fantastiska tillbehör är vitlöksstekt broccolini, morot och rödlök, och en krämig pepparsås.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Angus ryggbiff

150

Broccolini

2

Grovmalen svartpeppar

500

Potatis

2

Vitlöksklyfta

½

Rosmarin

1

Rödlök

100

Brunsås

(Innehåller Mjölk)

1

Morot

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)634 kcal
Energi (kJ)2654 kJ
Fett25.7 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater61.1 g
varav socker12.3 g
Protein43.4 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Tillaga rosmarinspommes
1

Värm ugnen till 240°/220°C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes. Plocka och finhacka blad från rosmarin [½ st, 2P].

Blanda pommes med rosmarin, olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och spröda. 

Förbered grönsaker
2

Skär morot (oskalad) i 5 cm långa stavar.

Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Finhacka eller pressa vitlök. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek broccolini, morot, rödlök och en skvätt vatten under omrörning tills precis mjuka, 4-5 min.

Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Lägg över till en skål med lock.

Stek kött
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida.Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.

Låt kött vila i ett foliepaket några minuter.

TIPS: Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

PÅ GRILLEN: Grilla kött i 1 min per sida. Sänk till medellåg värme eller flytta köttet till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida med stängt lock för medium rare.

Koka sås
5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medellåg värme (behåll eventuell sky) när det återstår 5 min av pommes tillagningstid.

Fräs grovmalen svartpeppar i 20-30 sek.

Tillsätt en skvätt vatten, brunsås och en nypa salt. Koka tills såsen tjocknat något, 1-2 min. Tillsätt eventuellt extra sky från foliepaketet.

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp kött, rosmarinpommes och grönsaker på tallrikar.

Ringla pepparsås över köttet.