Grillad ryggbiff och nordisk chimichurri
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillad ryggbiff och nordisk chimichurri

Grillad ryggbiff och nordisk chimichurri

med ugnsbakad spetskål och spröd pangrattato

Så blev det äntligen helg, solen skiner och givetvis ska vi grilla! Vi grillar ryggbiff, och spetskål som får en ljuvlig twist av att toppas med ost. Vi serverar kött och kål med kokt potatis med rädisor och citron, och spännande tillbehör i form av hemmalagad nordisk chimichurri och sprödstekt pangrattato.

Taggar:
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus ryggbiff

400 g

Småpotatis

200 g

Spetskål

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

½ st

Ekologisk citron

½ st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Bladpersilja

1 portionspåse

Gräslök

75 g

Rädisor

15 g

Pankoströbröd

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 4)

2 msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3408 kJ
Energi (kcal)815 kcal
Fett51.8 g
varav mättat18.3 g
Kolhydrater42.7 g
varav socker2.9 g
Protein41.3 g
Salt0.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Koka potatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat, och krydda det med salt* på båda sidor. Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt smör* [1 msk | 2 msk] och smaka av med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Baka kål
2

Skär kål i klyftor (1 per person) och placera på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja* och krydda med en nypa salt*. Strö över hälften av osten. Baka kål tills gyllene och lagom möra, 15-18 min. PÅ GRILLEN: Placera kålklyftor på grillen och grilla i 10-15 min eller tills de är möra och börjar att få färg.

Gör chimichurri
3

Halvera citron [1/2 st, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Finhacka persilja och gräslök. Blanda vitlök, persilja, gräslök, olivolja* [2 msk | 3 msk], vatten* [2 msk | 3 msk], socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk], resterande ost och en generös skvätt citronjuice i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Det är viktigt att grönsakerna och örterna är finhackade!

Gör pangrattato
4

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko [1/2 påse, 2P] i 3-4 min, eller tills panko är gyllene och krispig. Krydda med en nypa salt* och peppar* och ställ åt sidan på en tallrik. Skär rädisor i tunna halvmånar. Blanda rädisor och en skvätt citronjuice med färdigkokt potatis i kastrullen.

Stek kött
5

Hetta upp stekpannan (avsköljd) med en skvätt olivolja* på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. PÅ GRILLEN: Grilla köttet i 1 min per sida på hög värme, flytta till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter.

Servera
6

Lägg upp kött, potatis och kål på tallrikar. Skeda över chimichurri på kålen och toppa generöst med pangrattato. Toppa potatis med resterande chimichurri.