Grillad 'steak frites' och bearnaisemajonnäs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillad 'steak frites' och bearnaisemajonnäs

Grillad 'steak frites' och bearnaisemajonnäs

med haricots verts och vitlökssmör

En klassisk ryggbiff är sällan fel, och verkligen inte när man vill festa till det, även om det är vardag. Vi serverar köttet med vitlökssmör, timjanrostade pommes, citronstekta haricots verts med pinjenötter, krämig bearnaisemajonnäs och färsk persilja.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Vitlöksklyfta

300

Angus ryggbiff

½

Bladpersilja

150

Haricots verts

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Dragon

25

Senap

(Innehåller Senap)

1

Timjan

½

Citron

10

Pinjenötter

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

¼

Socker (steg 4)

2

Vatten (steg 5)

2

Smör (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)879 kcal
Energi (kJ)3679 kJ
Fett57.4 g
varav mättat20.5 g
Kolhydrater53 g
varav socker7.4 g
Protein42.1 g
Salt0.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Tillaga pommes
1

Värm ugnen på 240°C/220°C (varmluft).

Ta fram smör [2 msk | 4 msk] och kött så det blir rumstempererat. Krydda kött med salt.

Plocka timjanblad. 

Skär potatis (oskalad) i 1/2 cm tunna pommes och placera på en plåt [2 plåtar, 4P]  med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, timjan, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och krispiga.

Förbered råvaror
2

Finhacka persilja [1/2 påse, 2P] (spara några blad till garnering).

Grovhacka dragonblad.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera citron [½ st, 2P]. 

Ansa haricots verts. 

Stek kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. (Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.)

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

PÅ GRILLEN: Grilla kött i 1 min per sida. Sänk till medellåg värme eller flytta köttet till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida med stängt lock för medium rare.

Gör vitlökssmör
4

Under tiden, blanda smör [2 msk | 4 msk], en nypa salt, vitlök, persilja och hälften av senapen i en liten skål.

Blanda majonnäs, dragon, resterande senap, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en ny liten skål.

Stek haricots verts
5

Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 2-3 min, tills gyllene. Lägg över till en liten skål.

Stek haricots verts med en skvätt citronsaft och vatten [2 msk | 4 msk] i 1-2 min, tills vattnet har avdunstat. Krydda med en nypa salt och peppar, och rör i pinjenötter precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp pommes, kött och haricots verts på tallrikar.

Toppa ryggbiff med en sked vitlökssmör och servera med bearnaisemajonnäs. 

Garnera med persiljeblad.