En klassisk ryggbiff är sällan fel, och verkligen inte när man vill festa till det, även om det är vardag. Vi serverar köttet med vitlökssmör, timjanrostade pommes, citronstekta haricots verts med pinjenötter, krämig bearnaisemajonnäs och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
1
Vitlöksklyfta
300
Angus ryggbiff
½
Bladpersilja
150
Haricots verts
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Dragon
25
Senap
(Innehåller Senap)
1
Timjan
½
Citron
10
Pinjenötter
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
¼
Socker (steg 4)
2
Vatten (steg 5)
2
Smör (steg 4)
Värm ugnen på 240°C/220°C (varmluft).
Ta fram smör [2 msk | 4 msk] och kött så det blir rumstempererat. Krydda kött med salt.
Plocka timjanblad.
Skär potatis (oskalad) i 1/2 cm tunna pommes och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, timjan, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och krispiga.
Finhacka persilja [1/2 påse, 2P] (spara några blad till garnering).
Grovhacka dragonblad.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera citron [½ st, 2P].
Ansa haricots verts.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. (Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.)
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
PÅ GRILLEN: Grilla kött i 1 min per sida. Sänk till medellåg värme eller flytta köttet till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida med stängt lock för medium rare.
Under tiden, blanda smör [2 msk | 4 msk], en nypa salt, vitlök, persilja och hälften av senapen i en liten skål.
Blanda majonnäs, dragon, resterande senap, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en ny liten skål.
Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 2-3 min, tills gyllene. Lägg över till en liten skål.
Stek haricots verts med en skvätt citronsaft och vatten [2 msk | 4 msk] i 1-2 min, tills vattnet har avdunstat. Krydda med en nypa salt och peppar, och rör i pinjenötter precis innan servering.
Lägg upp pommes, kött och haricots verts på tallrikar.
Toppa ryggbiff med en sked vitlökssmör och servera med bearnaisemajonnäs.
Garnera med persiljeblad.