Grön pasta primavera
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grön pasta primavera

Grön pasta primavera

med vit sås och sockerärtor

Pasta primavera är en underbar rätt med vackra gröna färger som består av spaghetti i en len gräddsås med färska grönsaker. Vi lagar vår enkla version med purjolök, vitlök, spenat och sockerärtor och tillsätter crème fraiche och riven ost i såsen för extra krämighet. En näve hackad gräslök på toppen, och så är kvällens snabba middag redo att avnjutas!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ portionspåse

Sockerärtor

2 st

Vitlöksklyfta

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)

1 portionspåse

Gräslök

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

60 g

Spenat

1 st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till pasta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3177 kJ
Energi (kcal)759 kcal
Fett38 g
varav mättat20.4 g
Kolhydrater75.7 g
varav socker12.2 g
Protein25.7 g
Salt2.8 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj spenat.

Halvera sockerärtor på längden.

Koka pasta
2

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek purjolök
3

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek purjolök med salt i 3–4 min, eller tills mjuk.

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Laga sås
4

Rör ner matlagningsgrädde, crème fraiche, hälften av riven ost, sparat pastavatten, grönsaksbuljong och sockerärtor med purjolöken. Sjud i 3–4 min, eller tills såsen har tjocknat något.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Tillsätt pasta
5

Under tiden, hacka gräslök i 2 cm långa bitar.

Vänd ner färdigkokt pasta och spenat i såsen.

Krydda med salt.

Servera
6

Lägg upp pasta i djupa tallrikar.

Toppa med gräslök och resterande riven ost.