Forget the Tex-Mex quesadillas of the past! This beauty is jam-packed with hearty and filling ingredients! The secret to this memorable Tex-Mex feast is the refreshing salsa made with fresh tomatoes, cilantro and lime. Simple, yet so satisfying!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
90
Sallad
1
Bladpersilja
1
Plommontomater
1
Rödlök
150
Gräddfil
3
Tex-Mex
4
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Svarta bönor
1
Vitlöksklyfta
1
Lime
100
Grönkål, skuren
Skölj svarta bönor i en sil under kallt vatten*. Skala vitlök.Lägg svart bönor, vitlök och 1 msk gräddfil i en mixer. Blanda tills du har en grov bönröra. Krydda röra med limejuice och salt* efter smak. TIPS: Om du inte har en mixer, mosa bönorna med en gaffel och pressa vitlöken. Det är helt okej om röran fortfarande har lite bitar.
Bryt av bladen på grönkålen. Skär bort stjälkarna och finhacka själva bladen.
Fräs grönkål på en torr stekpanna på medelvärme i 5 min. Krydda med en nypa salt*.
Skiva gemsallad tunt. Finhacka persilja, tomat, och rödlök. Blanda gemsallad, persilja, tomat och rödlök i en salladskål tillsammans med en skvätt olivolja* och citronjuice. Blanda resterande gräddfil och Hello Mexico kryddmix i en skål.
Bre bönmixen på tortillabrödet, strö över med grönkål och mozzarella. Placera sedan en tortilla ovanpå. Hetta upp en klick smör* i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i hela quesadillan och stek den i 3-4 min per sida.
Kvarta quesadillan och fördela mellan era tallrikar. Servera med sallad och mexi-gräddfil vid sidan.