topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grönkålsquesadillas

Grönkålsquesadillas

med svart bönröra, tomatsallad och gräddfil

Forget the Tex-Mex quesadillas of the past! This beauty is jam-packed with hearty and filling ingredients! The secret to this memorable Tex-Mex feast is the refreshing salsa made with fresh tomatoes, cilantro and lime. Simple, yet so satisfying!

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

90

Sallad

1

Bladpersilja

1

Plommontomater

1

Rödlök

150

Gräddfil

3

Tex-Mex

4

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Svarta bönor

1

Vitlöksklyfta

1

Lime

100

Grönkål, skuren

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)938 kcal
Energi (kJ)3923 kJ
Fett24.81 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater136.95 g
varav socker4.4 g
Protein36.09 g
Salt3.6 g

Instruktioner

1

Skölj svarta bönor i en sil under kallt vatten*. Skala vitlök.Lägg svart bönor, vitlök och 1 msk gräddfil i en mixer. Blanda tills du har en grov bönröra. Krydda röra med limejuice och salt* efter smak. TIPS: Om du inte har en mixer, mosa bönorna med en gaffel och pressa vitlöken. Det är helt okej om röran fortfarande har lite bitar.

2

Bryt av bladen på grönkålen. Skär bort stjälkarna och finhacka själva bladen.

3

Fräs grönkål på en torr stekpanna på medelvärme i 5 min. Krydda med en nypa salt*.

4

Skiva gemsallad tunt. Finhacka persilja, tomat, och rödlök. Blanda gemsallad, persilja, tomat och rödlök i en salladskål tillsammans med en skvätt olivolja* och citronjuice. Blanda resterande gräddfil och Hello Mexico kryddmix i en skål.

5

Bre bönmixen på tortillabrödet, strö över med grönkål och mozzarella. Placera sedan en tortilla ovanpå. Hetta upp en klick smör* i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i hela quesadillan och stek den i 3-4 min per sida.

6

Kvarta quesadillan och fördela mellan era tallrikar. Servera med sallad och mexi-gräddfil vid sidan.