Gyllenstekt fläskschnitzel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekt fläskschnitzel

Gyllenstekt fläskschnitzel

med örtpotatis och krämig svampsås

Finns det något mer aptitretande än en perfekt gyllenstekt schnitzel som är knaprig och frasig på utsidan och helt mör på insidan? Om den beskrivningen får det att vattnas i munnen på dig har vi en god nyhet – med det här receptet svänger du ihop detta lilla kulinariska mästerverk på bara en halvtimme. Och inte bara det, vi hinner också laga kokt potatis vänd i persilja och smör, rödkålssallad med balsamvinäger och en underbart krämig svampsås som tillbehör.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Skivad fläskkotlett

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

100 g

Champinjoner

500 g

Potatis

1 portionspåse

Kruspersilja

4 g

Kycklingbuljong

75 g

Rödkål, förskuren

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

1 st

Ägg (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

1 msk

Smör (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3720 kJ
Energi (kcal)889 kcal
Fett44.7 g
varav mättat18.2 g
Kolhydrater83.9 g
varav socker11.1 g
Protein42.5 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.

Blanda sallad
2

Under tiden, blanda balsamvinäger, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och rödkål i en stor skål. Ställ åt sidan.

Grovhacka persilja.

Skär svamp [1/2 paket, 2P] i tunna skivor.

Laga svampsås
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp i 3–4 min, eller tills brynt. Krydda med en nypa salt och peppar.

Tillsät kycklingbuljong, matlagningsgrädde och vatten [2 msk | 4 msk].

Sänk till låg värme och håll såsen varm tills servering.

Panera kött
4

Krydda kött med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.

Lägg panko i en tredje djup tallrik.

Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en ren tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek kött
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Vänd potatis med smör [1 msk | 2 msk], persilja och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] precis innan servering.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Läg upp kött, kålsallad och potatis på tallrikar.

Toppa kött med svampsås.