Gyllenstekt gnocchi i tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekt gnocchi i tomatsås

Gyllenstekt gnocchi i tomatsås

med färsk basilika och krämig ricotta

Potatis eller pasta? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha gnocchi, som räknas som pasta, men som faktisk innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas! Vi toppar gnocchi med en ljuvlig tomatsås med körsbärstomater, rödlök, paprika och ricotta, och serverar med krispig rucola.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Selleri
Ägg
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Körsbärstomater

½ burk

Tomatpuré

50 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 portionspåse

Basilika

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

350 g

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 st

Paprika

20 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

2 dl

Vatten (steg 4)

1 tsk

Socker (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

¼ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2295 kJ
Energi (kcal)549 kcal
Fett17 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater77.6 g
varav socker18.5 g
Protein18.5 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka rödlök. Finhacka basilika. Halvera paprika, kärna ur och skär i tunna strimlor.

Stek rödlök
2

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Stek rödlök i 5-6 min, tills mjuk, rör då och då. Tillsätt vitlök och stek i 30 sek.

Stek gnocchi
3

Hetta upp en ny stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 6-8 min, tills gyllene. Krydda med salt* och peppar*, och lägg över till en tallrik. TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

Laga tomatsås
4

Rör i Mamas favorit, tomatpuré [1/2 burk, 2P], grönsaksbuljong, socker* [1 tsk | 2 tsk], vatten* [2 dl | 4 dl] och ricotta [1/2 paket, 2P] i stekpannan med rödlök. Rör tills allt är upplöst. Tillsätt körsbärstomater och paprika. Sjud under lock i 8 min. Mosa körsbärstomater med en stekspade. Rör i basilika och ost och sjud i ytterligare 1 min, tills osten har smält. Smaka av med salt* och peppar*.

Förbered sallad
5

Skölj rucola. Blanda en skvätt olivolja* [1/4 msk | ½ msk] och salt* [1/4 tsk | ½ tsk] i en skål. Rör i rucola.

Servera
6

Lägg upp tomatsås på tallrikar och toppa med gnocchi och rucola.