Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Potatis eller pasta? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha gnocchi, som räknas som pasta, men som faktisk innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas! Vi toppar gnocchi med en ljuvlig tomatsås med körsbärstomater, rödlök, paprika och ricotta, och serverar med krispig rucola.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Körsbärstomater
½ burk
Tomatpuré
50 g
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 portionspåse
Basilika
1 st
Rödlök
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
350 g
Gnocchi
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 st
Paprika
20 g
Rucola
½ g
Chiliflakes
1 msk
Olivolja (steg 2)
1.5 dl
Vatten (steg 4)
1 tsk
Socker (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
¼ msk
Olivolja (steg 5)
Finhacka rödlök och basilika.
Skär paprika i tunna strimlor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek rödlök i 5-6 min, tills mjuk, rör då och då.
Under tiden, hetta upp en ny stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 6-8 min, tills gyllene. Krydda med salt och peppar, och lägg över till en tallrik.
TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.
Rör i Mamas favorit, tomatpuré [1/2 burk, 2P], grönsaksbuljong, chili flakes [1/2 paket, 2P], socker [1 tsk | 2 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [11/2 dl | 3 dl] och ricotta [1/2 paket, 2P] i stekpannan med rödlök. Rör tills såsen är len.
Tillsätt körsbärstomater och paprika. Sjud under lock i 8 min.
Mosa körsbärstomater med en stekspade. Rör i basilika och ost och sjud i ytterligare 1 min, tills osten har smält. Smaka av med salt och peppar.
Under tiden, skölj rucola [1/2 påse, 2P].
Blanda en skvätt olivolja [1/4 msk | ½ msk] och en nypa salt i en skål. Rör i rucola.
Lägg upp tomatsås på tallrikar och toppa med gnocchi och rucola.