Gyllenstekt gnocchi i tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekt gnocchi i tomatsås

Gyllenstekt gnocchi i tomatsås

med färsk basilika och krämig ricotta

Gnocchi räknas som pasta, men är faktiskt gjord på potatis. Det kanske låter komplicerat, men vi lovar att den är superlätt att tillaga. I denna gröna rätt får gyllenstekt gnocchi sällskap av färsk basilika, tomat och paprika och den örtdoftande såsen blir extra krämig med både ricotta och finriven ost.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Selleri
Ägg
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Körsbärstomater

½ burk

Tomatpuré

50 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 portionspåse

Basilika

½ st

Rödlök

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

350 g

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 st

Paprika

20 g

Rucola

4 g

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

1.5 dl

Vatten (steg 4)

1 tsk

Socker (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

¼ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2260 kJ
Energi (kcal)540 kcal
Fett17 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater77.7 g
varav socker15.6 g
Protein19.6 g
Salt7.2 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P] och basilika.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Skölj rucola [1/2 påse, 2P].

Stek lök
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 5–6 min, eller tills mjuk.

Stek gnocchi
3

Under tiden, hetta upp en till stor stekpanna [2 pannor, 4P] på medelhög värme och tillsätt olivolja så den täcker pannan.

Stek gnocchi, rör om då och då, i 6–8 min, eller tills gyllene.

Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan.

TIPS: Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

Laga såsen
4

Tillsätt Mamas favorit, tomatpuré [1/2 burk, 2P], grönsakbuljong, Vitlöksflörter, socker [1 tsk | 2 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [11/2 dl | 3 dl] och ricotta [1/2 paket, 2P] till pannan med lök. Rör ihop tills len.

Tillsätt hela körsbärstomater och paprika. Sjud under lock i 8 min, eller tills tomaterna är mjuka.

Mosa försiktigt tomater i pannan med en stekspade.

Förbered sallad
5

Rör ner basilika och finriven ost i tomatsåsen och sjud i 1 min, eller tills osten har smält.

Under tiden, blanda rucola, olivolja [1/4 msk | 1/2 msk] och en nypa salt i en medelstor skål.

Servera
6

Häll upp tomatsås på tallrikar och toppa med gnocchi.

Garnera med rucola.