Gnocchi räknas som pasta, men är faktiskt gjord på potatis. Det kanske låter komplicerat, men vi lovar att den är superlätt att tillaga. I denna gröna rätt får gyllenstekt gnocchi sällskap av färsk basilika, tomat och paprika och den örtdoftande såsen blir extra krämig med både ricotta och finriven ost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
250 g
Körsbärstomater
350 g
Gnocchi
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
50 g
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
1 burk
Tomatpuré
½ g
Chiliflakes
20 g
Rucola
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
1 msk
Olja till stekning
1 tsk
Socker till sås
½ tsk
Salt till sås
1.5 dl
Vatten till sås
¼ msk
Olja till sallad
Finhacka rödlök och basilika.
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Skölj rucola.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 5–6 min, eller tills mjuk.
Under tiden, hetta upp en till stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så den täcker pannan.
Stek gnocchi, rör om då och då, i 6–8 min, eller tills gyllene.
Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan.
TIPS: Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.
Tillsätt Mamas favorit, tomatpuré, grönsaksbuljong, chili flakes, socker, salt, vatten och ricotta till pannan med lök. Rör ihop tills len.
Tillsätt hela körsbärstomater och paprika. Sjud under lock i 8 min, eller tills tomaterna är mjuka.
Mosa försiktigt tomater i pannan med en stekspade.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Rör ner basilika och finriven ost i tomatsåsen och sjud i 1 min, eller tills osten har smält.
Under tiden, blanda rucola, olivolja och en nypa salt i en medelstor skål.
Häll upp tomatsås på tallrikar och toppa med gnocchi.
Garnera med rucola.