Gyllenstekt gnocchi i tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekt gnocchi i tomatsås

Gyllenstekt gnocchi i tomatsås

med färsk basilika och krämig ricotta

Gnocchi räknas som pasta, men är faktiskt gjord på potatis. Det kanske låter komplicerat, men vi lovar att den är superlätt att tillaga. I denna gröna rätt får gyllenstekt gnocchi sällskap av färsk basilika, tomat och paprika och den örtdoftande såsen blir extra krämig med både ricotta och finriven ost.

Taggar:
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Vete
Gluten
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

250 g

Körsbärstomater

350 g

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

50 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

1 burk

Tomatpuré

½ g

Chiliflakes

20 g

Rucola

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

1 tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

1.5 dl

Vatten till sås

¼ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2315 kJ
Energi (kcal)553 kcal
Fett16.5 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater78.9 g
varav socker18.4 g
Protein18.3 g
Salt5.8 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka rödlök och basilika.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Skölj rucola.

Stek lök
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 5–6 min, eller tills mjuk.

Stek gnocchi
3

Under tiden, hetta upp en till stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så den täcker pannan.

Stek gnocchi, rör om då och då, i 6–8 min, eller tills gyllene.

Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan.

TIPS: Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

Laga såsen
4

Tillsätt Mamas favorit, tomatpuré, grönsaksbuljong, chili flakes, socker, salt, vatten och ricotta till pannan med lök. Rör ihop tills len.

Tillsätt hela körsbärstomater och paprika. Sjud under lock i 8 min, eller tills tomaterna är mjuka.

Mosa försiktigt tomater i pannan med en stekspade.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered sallad
5

Rör ner basilika och finriven ost i tomatsåsen och sjud i 1 min, eller tills osten har smält.

Under tiden, blanda rucola, olivolja och en nypa salt i en medelstor skål.

Servera
6

Häll upp tomatsås på tallrikar och toppa med gnocchi.

Garnera med rucola.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image