Alltså hör här – frasigt gyllenstekt panerad kyckling fylld med smältande aromatiskt vitlökssmör, en kombo som smakar helt fantastiskt. Handen på hjärtat, Kyckling Kiev kan mycket väl vara den godaste kycklingrätten du kan laga. Tillsammans med ljuvligt ugnsrostade rotfrukter och underbart god aioli är det en helgmiddag att se fram emot!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
300 g
Kycklingbröstfilé
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Rödbeta
1 st
Palsternacka
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Lök
2 st
Morot
60 g
Spenat
1 portionspåse
Bladpersilja
½ tsk
Salt till grönsaker
3 msk
Smör till smör
¼ tsk
Salt till smör
¼ tsk
Salt till kött
1
Ägg till panering
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta ut smör ur kylen så det blir rumstempererat.
Skär oskalad morot, palsternacka och rödbeta i 2 cm stora bitar. Skär lök i 3 cm breda klyftor.
Lägg rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills rotfrukterna är mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, finhacka vitlök och persilja. Skär citron i klyftor.
Mosa smör, vitlök, hälften av persiljan, salt och en nypa peppar med en gaffel i en skål. Ställ åt sidan.
Skär ett horisontellt snitt i kycklingen med en vass kniv utan att skära rakt igenom på en separat skärbräda. Krydda med salt. Fyll den med vitlökssmör och vik så att smöret inte trillar ut.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Vispa upp ägg i djup tallrik.
Blanda panko, resterande persilja och en nypa salt och peppar ny djup tallrik.
Vänd försiktigt kyckling i ägg, sen i panko utan att fyllningen trillar ut. Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Lägg över den på en ny plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 6–10 min, tills genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
TIPS: En del av vitlökssmöret kan rinna ut, men det kan serveras vid sidan av.
Skölj spenat och blanda den med färdigrostade rotfrukter och lök på plåten. Rör om tills spenaten har mjuknat.
Lägg upp rostade rotfrukter och Kyckling Kiev på tallrikar.
Ringla över resterande vitlökssmör från stekpannan och en klick aioli.
Servera med citronklyftor för att pressa över kycklingen.