Gyllenstekt Kyckling Kiev
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekt Kyckling Kiev

Gyllenstekt Kyckling Kiev

med ugnsrostade rotfrukter och aioli

Alltså hör här – frasigt gyllenstekt panerad kyckling fylld med smältande aromatiskt vitlökssmör, en kombo som smakar helt fantastiskt. Handen på hjärtat, Kyckling Kiev kan mycket väl vara den godaste kycklingrätten du kan laga. Tillsammans med ljuvligt ugnsrostade rotfrukter och underbart god aioli är det en helgmiddag att se fram emot!

Taggar:
Barnvänlig
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

300 g

Kycklingbröstfilé

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödbeta

1 st

Palsternacka

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Lök

2 st

Morot

60 g

Spenat

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

3 msk

Smör till smör

¼ tsk

Salt till smör

¼ tsk

Salt till kött

1

Ägg till panering

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2950 kJ
Energi (kcal)705 kcal
Fett39.3 g
varav mättat15.5 g
Kolhydrater43.8 g
varav socker20.5 g
Protein44.6 g
Salt4.8 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta ut smör ur kylen så det blir rumstempererat.

Skär oskalad morot, palsternacka och rödbeta i 2 cm stora bitar. Skär lök i 3 cm breda klyftor.

Lägg rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills rotfrukterna är mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.  

Förbered kyckling
2

Under tiden, finhacka vitlök och persilja. Skär citron i klyftor.

Mosa smör, vitlök, hälften av persiljan, salt och en nypa peppar med en gaffel i en skål. Ställ åt sidan.

Skär ett horisontellt snitt i kycklingen med en vass kniv utan att skära rakt igenom på en separat skärbräda. Krydda med salt. Fyll den med vitlökssmör och vik så att smöret inte trillar ut.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Panera kyckling
3

Vispa upp ägg i djup tallrik.

Blanda panko, resterande persilja och en nypa salt och peppar ny djup tallrik.

Vänd försiktigt kyckling i ägg, sen i panko utan att fyllningen trillar ut. Ställ åt sidan på en tallrik.

Tillaga kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Lägg över den på en ny plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 6–10 min, tills genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

TIPS: En del av vitlökssmöret kan rinna ut, men det kan serveras vid sidan av.

Tillsätt spenat
5

Skölj spenat och blanda den med färdigrostade rotfrukter och lök på plåten. Rör om tills spenaten har mjuknat.

Servera
6

Lägg upp rostade rotfrukter och Kyckling Kiev på tallrikar.

Ringla över resterande vitlökssmör från stekpannan och en klick aioli.

Servera med citronklyftor för att pressa över kycklingen.