Gyllenstekta fiskfrikadeller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekta fiskfrikadeller

Gyllenstekta fiskfrikadeller

med rotfrukter, sallad och dilldipp

Fiskfrikadeller är en riktig klassiker i Danmark och i kväll lagar vi denna favorit från vårt grannland i söder. Vi blandar hackad kolja med ägg, ströbröd, citronpeppar och mjöl och formar smeten till biffar som vi steker gyllenbruna medan vi rostar rotfrukter i ugnen och svänger ihop en grönsallad med rädisor. Vi serverar denna smarriga fiskrätt med en krämig dill- och vitlöksdipp.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 g

Citronpeppar

½ st

Vitlöksklyfta

125 g

Rädisor

100 g

Romansallad

1 portionspåse

Dill

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Palsternacka

2 st

Rödbeta

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 st

Ägg (steg 2)

1 msk

Vetemjöl (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Smör (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2683 kJ
Energi (kcal)641 kcal
Fett30.7 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater52.9 g
varav socker26.1 g
Protein41.3 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär morot (oskalad), rödbeta (oskalad) och palsternacka (oskalad) i 2 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda fiskfärs
2

Finhacka fisk på en separat skärbräda.

Blanda fisk, ägg [1 st | 2 st], ströbröd, citronpeppar, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och mjöl [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål.

Sätt i kylskåpet. 

TIPS: Ju finare du hackar fisken, desto bättre.

Förbered grönsaker
3

Skär rädisor i tunna skivor.

Ansa sallad [1/2 st, 2P] och separera och grovhacka salladsbladen.

Finhacka dill.

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].

Lägg sallad och rädisor i en stor skål.

Stek frikadeller
4

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Pressa ihop fiskfärsen och forma den till 3–4 cm tjocka frikadeller (3 per person).

Stek frikadeller i 4–5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Frikadellerna faller lätt isär, så undvik att röra för mycket på dem.

Blanda dipp
5

Under tiden, blanda yoghurt, majonnäs, dill, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Vänd ner olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i skålen med rädisor och sallad.

Servera
6

Lägg upp fiskfrikadeller, rotfrukter, sallad och dipp på tallrikar.