Gyllenstekta fiskfrikadeller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekta fiskfrikadeller

Gyllenstekta fiskfrikadeller

med rotfrukter, sallad och dilldipp

Fiskfrikadeller är en riktig klassiker i Danmark och i kväll lagar vi denna favorit från vårt grannland i söder. Vi blandar hackad kolja med ägg, ströbröd, citronpeppar och mjöl och formar smeten till biffar som vi steker gyllenbruna medan vi rostar rotfrukter i ugnen och svänger ihop en grönsallad med rädisor. Vi serverar denna smarriga fiskrätt med en krämig dill- och vitlöksdipp.

Taggar:
Under 650 kcal
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Vitlöksklyfta

100 g

Romansallad

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

2 st

Morot

2 st

Rödbeta

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

125 g

Rädisor

1 portionspåse

Dill

1 st

Palsternacka

2 g

Citronpeppar

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1 st

Ägg till fiskkakor

½ tsk

Salt till fiskkakor

1 msk

Mjöl till fiskkakor

1 msk

Smör till stekning

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2600 kJ
Energi (kcal)621 kcal
Fett28.6 g
varav mättat8.2 g
Kolhydrater52.8 g
varav socker24.3 g
Protein41.1 g
Salt4.7 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär morot (oskalad), rödbeta (oskalad) och palsternacka (oskalad) i 2 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda fiskfärs
2

Finhacka fisk på en separat skärbräda.

Blanda fisk, ägg, ströbröd, citronpeppar, salt och mjöl i en medelstor skål.

Sätt i kylskåpet.

TIPS: Ju finare du hackar fisken, desto bättre.

Förbered grönsaker
3

Skär rädisor i tunna skivor.

Ansa sallad och separera och grovhacka salladsbladen.

Finhacka dill.

Finhacka eller pressa vitlök.

Lägg sallad och rädisor i en stor skål.

Stek frikadeller
4

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Pressa ihop fiskfärsen och forma den till 3–4 cm tjocka frikadeller (3 per person).

Stek frikadeller i 4–5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Frikadellerna faller lätt isär, så undvik att röra för mycket på dem.

Blanda dipp
5

Under tiden, blanda yoghurt, majonnäs, dill, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Vänd ner olivolja och salt i skålen med rädisor och sallad.

Servera
6

Lägg upp fiskfrikadeller, rotfrukter, sallad och dipp på tallrikar.