Stilla hungern med dessa ljuvliga räkkakor. Räkkakorna har fått underbar smak av att färsen innehåller en massa goda ingredienser - schalottenlök, citron, persilja och vitlök. Vi serverar våra gyllenstekta räkkakor med rostad potatis, palsternacka och rödbeta, och så toppar vi med en fantastisk dillkräm och extra citron att pressa över!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
300 g
Rotfruktsmix
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Schalottenlök
1 st
Ekologisk citron
1 portionspåse
Bladpersilja
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
30 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 portionspåse
Dill
½ paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1 st
Ägg (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad), palsternacka (oskalad) och rödbeta (oskalad) i 1 cm pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper.Blanda med lite olivolja* och en nypa salt* och peppar*, och rosta överst i ugnen i 25-30 min, eller tills mjuka. TIPS: Använd två plåtar vid behov.
Riv citronzest [1/2 st, 2P], och skär sen citron i klyftor. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja (inklusive stjälk). Finhacka schalottenlök. Riv morot (oskalad). Finhacka räkor. TIPS: Ju mindre bitar du hackar räkor i, desto bättre, så blandas de bättre med övriga ingredienser.
Blanda räkor, morot, panko, persilja, citronzest, en skvätt citronjuice, ägg* [1 st | 2 st], schalottenlök, vitlök, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar* i en stor skål. Blanda väl och forma till 2 räkkakor per person, ca 3-4 cm höga. TIPS: Gör inte dem för tunna, då håller inte färsen ihop.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme, när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid. Stek räkkakor i 2-3 min på varje sida, tills gyllene och genomstekta. TIPS: Var försiktig när du vänder dem så de inte går sönder.
Finhacka dill. Blanda crème fraiche [½ paket, 2P], en skvätt citronjuice, dill och en nypa salt* och peppar i en liten skål.
Lägg upp rotfrukter och räkkakor på tallrikar. Servera med dillkräm och resterande citronklyftor.