topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekta räkkakor

Gyllenstekta räkkakor

med rostade rotfrukter och dillkräm

I kväll står räkor på menyn – men tillagade på ett sätt som du kanske inte testat förut. Vi hackar våra räkor och formar dem till kakor med morot, lök, citron, persilja och vitlök för att skapa en riktig smakexplosion. Vi serverar dem sedan gyllenstekta med rostad potatis, palsternacka och rödbeta, och så toppar vi med en fantastisk dillkräm och extra citron att pressa över!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Laga mig först
Allergener:
Ägg
Mjölk
Kräftdjur
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Dill

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Rödbeta

1 st

Palsternacka

½ st

Rödlök

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 st

Ägg till fiskkakor

½ tsk

Salt till fiskkakor

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2583 kJ
Energi (kcal)617 kcal
Fett17.8 g
varav mättat9 g
Kolhydrater91.6 g
varav socker19.6 g
Protein25 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C varmluft.

Skär potatis, palsternacka och rödbeta (oskalade) i 1 cm pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär citron i klyftor.

Finhacka persilja och rödlök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv morot (oskalad).

Finhacka räkor på en separat skärbräda.

TIPS: Ju mindre bitar du hackar räkor i, desto bättre – så blandas de bättre med övriga ingredienser.

Forma räkkakor
3

Blanda räkor, morot, panko, persilja, en skvätt citronsaft, ägg, rödlök, Mamas Favorit, vitlök, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Pressa ihop och forma färsen till 3–4 cm tjocka räkkakor (2 per person).

TIPS: Gör inte räkkakorna för tunna, då håller inte färsen ihop.

Stek räkkakor
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.

Stek räkkakor i 4–5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Var försiktig när du vänder dem så de inte går sönder.

Blanda dillkräm
5

Under tiden, finhacka dill.

Blanda crème fraiche, en skvätt citronsaft, dill och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter och räkkakor på tallrikar.

Servera med dillkräm och resterande citronklyftor.