I kväll står räkor på menyn – men tillagade på ett sätt som du kanske inte testat förut. Vi hackar våra räkor och formar dem till kakor med morot, lök, citron, persilja och vitlök för att skapa en riktig smakexplosion. Vi serverar dem sedan gyllenstekta med rostad potatis, palsternacka och rödbeta, och så toppar vi med en fantastisk dillkräm och extra citron att pressa över!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Dill
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Rödbeta
1 st
Palsternacka
½ st
Rödlök
1 st
Morot
1 portionspåse
Bladpersilja
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 st
Ägg till fiskkakor
½ tsk
Salt till fiskkakor
Värm ugnen till 240 °C/220 °C varmluft.
Skär potatis, palsternacka och rödbeta (oskalade) i 1 cm pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär citron i klyftor.
Finhacka persilja och rödlök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv morot (oskalad).
Finhacka räkor på en separat skärbräda.
TIPS: Ju mindre bitar du hackar räkor i, desto bättre – så blandas de bättre med övriga ingredienser.
Blanda räkor, morot, panko, persilja, en skvätt citronsaft, ägg, rödlök, Mamas Favorit, vitlök, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Pressa ihop och forma färsen till 3–4 cm tjocka räkkakor (2 per person).
TIPS: Gör inte räkkakorna för tunna, då håller inte färsen ihop.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.
Stek räkkakor i 4–5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Var försiktig när du vänder dem så de inte går sönder.
Under tiden, finhacka dill.
Blanda crème fraiche, en skvätt citronsaft, dill och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp rotfrukter och räkkakor på tallrikar.
Servera med dillkräm och resterande citronklyftor.